Home Logistics Ambalare Investiții de 10 milioane euro pentru Exonia Holding în următorii doi ani

Investiții de 10 milioane euro pentru Exonia Holding în următorii doi ani

Investiții de 10 milioane euro pentru Exonia Holding în următorii doi ani

 Divizia de ambalaje biodegradabile a Exonia Holding a înregistrat o creștere cu 120% a cifrei de afaceri în 2021. Astfel, vânzările de ambalaje bio au atins peste 24 milioane de lei, față de 11 milioane de lei în 2020. EBITDA a crescut de la 1 la peste 5 milioane de lei, iar grupul Exonia Holding este evaluat la 25 milioane de euro.

Tiberiu Stoian, proprietarul Exonia Holding, intenționează să atragă 10 milioane de euro investiții în dezvoltare în următorii doi ani, care vor duce la o triplare a capacității de producție.

“Mai important decât cifrele este că, în această perioadă, au fost atrași noi profesioniști și au fost accelerate procesele prin investiții și inovații în curs de patentare. În următorii doi ani vizăm atragerea de investiții equity, fonduri guvernamentale și credite bancare de aproximativ 10 milioane de euro, care vor susține investițiile de tehnologizare, de creștere a capacității de producție cu cel puțin 300% și proporțional a cifrei de afaceri”, explică Tiberiu Stoian.

În ultimii doi ani, Exonia Holding a adoptat o serie de măsuri de reducere a costurilor, de scădere a procentului de deșeuri rezultate din procesare și de introducere a unor noi soluții de digitalizare.

Exporturi de ambalaje biodegradabile în vestul Europei și SUA

Schimbările legislative si orientarea clienţilor către ambalaje biodegradabile au fost factori care au contribuit la intrarea producătorului de ambalaje biodegradabile din Iași pe piețele din vestul Europei sau SUA, în contextul creșterii livrărilor la domiciliu din această perioadă.

„Pe fondul exploziei vânzărilor online, piața națională de livrări la domiciliu a depășit pragul de un miliard de euro, comparativ cu 2019 când era estimată «la doar» 150 milioane de euro. Livrările au necesitat un număr mare de sacoșe, iar propunerea de utilizare a sacoșelor din hârtie, făcută de fabrica de ambalaje Exonia la momentul oportun, a fost primită cu entuziasm de principalii jucători din această piață, atât în România, dar mai ales în țările din vestul Europei și SUA”, a declarat Tiberiu Stoian.

Grupul Exonia a fost fondat în anul 2000 de către Tiberiu Stoian și are în componență trei entități: Exonia Holding, producător ambalaje din hârtie, Exonia Production, producător ambalaje plastice, și Artis Design, integrator de soluții de digitalizare industrială.