Home Intermodal Maersk Logistics & Services Romania: primul serviciu feroviar între portul Constanța și Ardeal

Maersk Logistics & Services Romania: primul serviciu feroviar între portul Constanța și Ardeal

Maersk Logistics & Services Romania: primul serviciu feroviar între portul Constanța și Ardeal

Maersk Logistics & Services România a lansat primul serviciu feroviar  ce conectează terminalul intermodal din Teiuș, operat de către Unicom Tranzit de portul Constanța.

“Ne propunem ca acest tren să fie unul regulat. Suntem în contact cu mai mulți exportatori din zonă și avem un feedback pozitiv în ceea ce privește acest serviciu, prin intermediul căruia putem oferi o conexiune de transport verde între zona Ardealului și portul Constanta Sud,” spune Lucian Moțatu, Depot & CFS Manager Maersk Logistics & Services Romania.

În varianta finală, acest tren va avea 22 de vagoane și o capacitate de a transporta 44 FEU-uri pe sens. Timpul de tranzit este de 48 de ore, existând premise ca acesta să se îmbunătățească pe parcurs, ca urmare a lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare.

Poziție strategică pentru conexiuni cu Europa Centrală și de Est

Terminalul intermodal din Teiuș are avantajul amplasării la intersecția principalelor rute feroviare și rutiere și facilitează accesul rapid atât în zona pe care o deservește, cât și mai departe către Europa Centrală și de Est. Infrastructura existentă în zonă oferă un fundament solid pentru dezvoltarea serviciilor de transport intermodal, explică Lucian Moțatu, cu atât mai mult cu cât există cerere și volume de import suficiente pentru acest tren.

“Cele mai multe trenuri de containere din Portul Constanța ajung în zona București, care rămâne în continuare cea mai importantă destinație, cu un procent semnificativ din volumele de import. Totuși o parte din aceste containere sunt livrate ulterior dincolo de arcul carpatic pe camion.

Am ales terminalul din Teiuș datorită poziției sale strategice si pentru că reprezintă o bună alternativă la ceea ce se întâmplă astăzi cu aceste containere livrate “last mile” pe distanțe lungi.”

“Estimăm că cererea pentru serviciile de transport intermodal în România va crește ca urmare a dezvoltării infrastructurii, inițiativelor de sustenabilitate și creșterii comerțului regional. Această tendință trebuie însă susținută de investiții și de integrarea mai strânsă în lanțurile de aprovizionare europene.” – Lucian Moțatu, Depot & CFS Manager Maersk Logistics & Services Romania.

 

Maersk Logistics & Services România oferă soluții complete de transport multimodal și management al operațiunilor, servicii manipulare project cargo, activități CFS și utilizarea/întreținerea eficientă a echipamentelor, servicii vânzare și închiriere a containerelor; servicii containere refrigerate – pregătire pentru export, centru autorizat de service pentru Carrier Transicold, Thermoking, Daikin StarCool.