Home Stiri După e-commerce, tehnologie și servicii de depozitare, Maersk se extinde pe segmentul de transport aerian de marfă

După e-commerce, tehnologie și servicii de depozitare, Maersk se extinde pe segmentul de transport aerian de marfă

După e-commerce, tehnologie și servicii de depozitare, Maersk se extinde pe segmentul de transport aerian de marfă

A.P. Moller – Maersk a anunțat că va achiziționa compania Senator International Freight Forwarding Group, o casă de expediții cu sediul central în Hamburg. Maersk își extinde astfel prezența pe piața de transport aerian de marfă. Tranzacția este evaluată la 644 milioane de dolari.

De asemenea, gigantul danez va cumpăra două aeronave cargo model B777F, care urmează să fie livrate până în 2024 și va închiria alte trei avioane B767-300. Pentru a opera și a gestiona această capacitate suplimentară, compania de transport aerian de marfă Star Air –companie internă a Maersk înființată în 1987 – va deveni un element cheie în oferta logistică a Maersk.

Mișcarea este una strategică, potrivit declarațiilor Maersk, compania adăugând astfel flexibilitate și agilitate operațiunilor sale, într-un moment în care lanțurile de aprovizionare globale sunt supuse unor presiuni fără precedent.

“În calitate de furnizor global de logistică integrată, Maersk își îmbunătățește capacitatea de a oferi clienților noștri o soluție completă și capabilități de logistică end-to-end. Ne-am consolidat oferta de logistică integrată prin achiziții în e-commerce, investiții în tehnologie, extinderea amprentei noastre pe segmentul de depozitare și, ca pas natural următor, acum ne creștem semnificativ capacitatea de transport aerian și creăm o rețea extinsă pentru a satisface și mai bine nevoile clientilor,” a spus Vincent Clerc, Vicepreședinte executiv și CEO pentru divizia Ocean & Logistics, A.P. Moller – Maersk.

O platformă puternică pentru servicii de transport aerian de marfă

Senator este un partener important în industria de transport și logistică, atât pentru clienții finali, cât și pentru transportatori. Compania operează 19 zboruri pe săptămână în rețeaua sa cu capacitate garantată. Acest accent pe capacitatea proprie controlată proprie este aliniat strategiei Maersk în domeniului transportului aerian.

Senator are peste 1.700 de angajați într-o rețea globală cu 64 de birouri în 21 de țări din Europa, America și Asia. Compania operează pe trei segmente: transport aerian (65% din veniturile anului 2020), transport maritim (30% din venituri) și logistică și ambalare (5% din venituri). Vertica sa principală este cea automotive, BMW fiind unul dintre clienții săi importanți.

Fondată de tatăl meu Uwe Kirschbaum în 1984, Senator a devenit un freight forwarder important la nivel global.  Angajații noștri au oferit întotdeauna servicii de primă clasă clienților noștri valoroși. Serviciile de transport aerian proprii ale Senator au fost lansate în 2016 și aceastas-a dovedit a fi o poveste de succes. Clienții noștri ne respectă pentru seriozitate – în special în vremurile dificile din timpul pandemiei. Alăturându-ne Maersk, credem cu tărie că vom putea livra un portofoliu și mai larg de servicii, cu propria capacitate aeriană, precum și prin alte moduri de transport,” a spus Tim-Oliver Kirschbaum, CEO și acționar Senator.

Senator va aduce expertiza în domeniul transportului aerian de mărfuri și va completa rețeaua logistică extinsă a Maersk. Tranzacția este așteptată să se încheie în prima jumătate a anului 2022.

În 2020, Senator a raportat venituri de 730 de milioane de dolari și EBITDA ajustat de 50 de milioane de dolari. Pentru 2021, estimările arată cu cifră de afaceri de 950 de milioane de dolari și un EBITDA ajustat de peste 80 de milioane de dolari pentru Senator.