Home Intermodal Nava liniei maritime Evergreen, care a blocat canalul Suez, a fost parțial ranfluată

Nava liniei maritime Evergreen, care a blocat canalul Suez, a fost parțial ranfluată

Nava liniei maritime Evergreen, care a blocat canalul Suez, a fost parțial ranfluată

La aproape o săptămână după ce nava Ever Given, aparținând liniei maritime taiwaneze Ever Green a blocat canalul Suez pe ambele sensuri, aceasta a fost parțial repusă pe linia de plutire în această dimineață, la ora 4:30 a.m, ora Egiptului, raportează Bloomberg, citând compania se servicii maritime Inchcape. Informația a fost confirmată oficial și de către Autoritatea Canalului Suez

Operațiunea de repunere pe linia de plutire a navei, cu o lungime de 400 m și o lățime de 59 m, a fost una extrem de dificilă, implicând acțiunea a 10 remorchere. Potrivit Autorității Canalului Suez, 27.000 mc de nisip au fost excavați de sub navă, până la o adâncime de 18 m.

Momentan, nu se cunoaște cu exactitate momentul în care Canalul Suez va fi redeschis circulației sau cât va dura până când traficul normal prin canal va reveni la normal, ținând cont de cele peste 450 de nave care așteaptă redeschiderea rutei. Unii transportatori maritimi au optat deja pentru rerutarea anumitor nave către sudul Africii, pe lângă Capul Bunei Speranțe, o rută cu o săptămână mai lungă și, implicit, mai costisitoare. Spre exemplu, A.P. Moller – Maersk a decis rerutarea unui număr de 15 nave către Capul Bunei Speranțe.

Ieri, președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a ordonat echipelor de salvare să se pregătească pentru ridicarea containerelor de pe navă, pentru a lua din greutatea acesteia, în cazul în care eforturile de deblocare a acesteia eșuează. Operațiunea ar fi trebuit să înceapă marți.

Cu toate că inițial, eșuarea navei a fost pusă pe seama vântului puternic, autoritățile egiptene susțin acum că ar fi vorba de o eroare umană.

(știre în curs de actualizare)