Home Industrial Bune practici în transportul multimodal în industria chimică

Bune practici în transportul multimodal în industria chimică

Bune practici în transportul multimodal în industria chimică

Industria chimică este, fără îndoială, unul dintre sectoarele cheie pentru economia europeană. Cu venituri anuale de 117 miliarde euro și 340.000 de angajați, acest segment generează 8% din volumele de transport în Europa.

Și deși în România vorbim în acest moment de o piață condusă de importuri, care anul trecut se ridicau la peste 8 miliarde euro, în timp ce exporturile erau de abia 3 miliarde euro, aceasta este una dintre piețele în dezvoltare, pe măsură ce celelalte ramuri industriale se dezvoltă și investițiile în facilități de producție din diferite domenii cresc.

În cadrul celei de-a doua ediții a conferinței ROMANIA CONNECTED, ce va avea loc pe 20 septembrie 2018, Wolfgang Schnabel, consultant independent în supply chain și logistică, va vorbi despre promovarea transportului multimodal în industria produselor chimice, bune practici și idei ce pot fi implementate de către companii și despre proiectul ChemMultimodal, care urmărește coordonarea și facilitarea cooperării între companiile producătoare din industria chimică, furnizorii logistici specializați, operatorii de terminale și autoritățile publice.

Wolfgang Schnabel a deținut până în 2013 funcția de Supply Chain Director la Dow Olefinverbund GmbH, subisidară a gigantului american Dow Chemical și a lucrat timp de 40 de ani pentru Dow în diferite locații din Germania și alte țări și  are o experiență extrem de vastă în Supply Chain Management, Logistics, Customer Service, Production Planning.

Una dintre principalele sale responsabilități era siguranța transportului și managementului riscului logistic pentru afacerile globale, unde se transportă anual peste 30 de milioane de tone de materiale periculoase.