Home Logistics 3 PL Primul dezvoltator care atinge 1 milion de metri pătrați de spații industriale în România

Primul dezvoltator care atinge 1 milion de metri pătrați de spații industriale în România

Primul dezvoltator care atinge 1 milion de metri pătrați de spații industriale în România

Dezvoltatorul și administratorul de parcuri logistice și industriale premium, CTP este prima companie de pe piața locală care atinge pragul istoric de 1 milion metri pătrați suprafață construită. Portofoliul CTP în România cuprinde 15 parcuri logistice și industriale amplasate în apropierea Bucureștiului și a altor nouă orașe din România: Pitești, Sibiu, Deva, Timișoara, Arad, Turda, Cluj, Ineu, Salonta.

Finalul lui 2018 a marcat atingerea a două praguri importante pentru CTP, atât la nivel național, cât și internațional: portofoliul companiei a crescut la 1 milion mp în România și la 5 milioane mp la nivel de grup. Numai în 2018, dezvoltatorul a finalizat și livrat peste 300.000 mp de spații logistice realizate conform celor mai înalte standarde tehnice utilizate în domeniul construcțiilor. CTP a crescut și din punct de vedere al portofoliului de clienți, ajungând la 50 de chiriași. Dintre aceștia, 85% sunt nume importante din domeniul logistic, iar 15% sunt companii de producție.Rata de neocupare din parcurile CTP este sub 5%. “Sunt bucuroasă că am revenit în cadrul CTP în momentul marcării acestui prag important – atingerea a 1 milion mp construiți în România. Este un prag psihologic, iar echipa CTP a muncit enorm pentru obținerea acestui rezultat extraordinar. Avem planuri importante pentru a crește și mai mult în perioada următoare”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.

Pentru CTP, 2018 a fost dedicat atingerii de noi recorduri în România. Anul trecut, dezvoltatorul a înregistrat cel mai rapid ritm de creștere de la intrarea pe piața locală, în 2014. În 2018 a fost finalizată cea mai mare suprafață construită: peste 300.000 mp de noi clădiri destinate activităților de depozitare și producție.

“2018 a fost un an plin și extrem de fructuos pentru CTP, care a culminat cu atingerea acestui prag important de 1 milion mp de spații construite și livrate clienților noștri din România. În 2019 ne propunem să turăm motoarele la o viteză chiar mai mare și să ne întărim poziția de lider de piață. Ținta este să continuăm să creștem portofoliul la nivel local, iar pe plan international să facem pași importanți pentru a ne îndeplini obiectivul fixat pentru finalul lui 2020: să ajungem la 10 milioane mp construiți în toate parcurile pe care le deținem la nivel de grup”, a adăugat Remon Vos, CEO al CTP.

Portofoliul dezvoltatorului va crește atât prin construcția de noi proprietăți cât și prin achiziții. Până la jumătatea acestui an, CTP va finaliza în România achiziția unei proprietăți aflate în portofoliul unui dezvoltator belgian.

CTP este o companie care construiește în mod durabil și responsabil, conform celor mai înalte standarde tehnice existente la ora actuală pe piață. Clădirile CTP sunt proiectate la cel mai ridicat grad de eficiență energetică și cel mai mic consum energetic.