Home Logistics Depozitare SSI SCHAEFER, partener pentru aplicaţii inteligente în intralogistică

SSI SCHAEFER, partener pentru aplicaţii inteligente în intralogistică

SSI SCHAEFER, partener pentru aplicaţii inteligente în intralogistică

Expoziţia internaţională LogiMAT, ce va avea loc între 19 şi 21 februarie 2019, constituie primul eveniment important al anului şi le oferă companiilor furnizoare de soluţii pentru intralogistică ocazia de a expune noi tehnologii, servicii şi sisteme menite să eficientizeze operaţiunile de transport şi stocare în cadrul depozitelor.

Standul furnizorului german SSI SCHAEFER va include o varietate de soluţii şi sisteme ce răspund necesităţilor utilizatorilor: SSI Flexi, un sistem navetă pentru depozitele cu temperatură controlată; sistemul compact AGV “Sally”; soluţii semi-automate pentru depozitare şi inginerie pentru sisteme de ambalare, precum şi soluţii IT ca element al inovaţiei în logistică, totul pe o suprafaţă de 400 mp. Nu vor lipsi nici discuţiile live cu experţi în varii domenii.

Cu peste 1.200 de sisteme instalate la nivel global, 500 de clienţi şi 29.000 de utilizatori, SSI SCHAEFER este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii IT şi sisteme software inovatoare pentru intralogistică.

În cadrul LogiMAT, SSI SCHAEFER va prezenta portofoliul său de soluţii care acoperă toate procesele din depozit, de la mana ge men tul depozitelor la fluxul materialelor cu WAMAS®, WAMAS® GO, WAMAS® Lighthouse şi SAP.

Una dintre noutăţile aduse de furnizorul german este aplicaţia web WAMAS, care ajută utilizatorii să monitorizeze statusul şi evoluţia operaţiunilor din depozit în orice moment şi din orice locaţie. Experţii SSI SCHAEFER vor fi asistaţi de către robotul Pepper, care le va furniza vizitatorilor informaţii interactive legate de cele mai noi trenduri în intralogistică şi inteligenţa artificială.

 SSI Flexi Shuttle

Acest sistem navetă scalabil pe un singur nivel este proiectat pentru a fi utilizat împreună cu sistemele automatizate de tip mini-macara cu locaţii de depozitare dinamice, pentru depozitarea de unităţi cu sarcini de până la 50 kg.

Flexi Shuttle este o soluţie inovatoare pentru optimizarea spaţiului de depozitare pentru cutii din carton, tăvi şi cutii conice şi cubice. Conceptul modular, care îmbină sisteme navetă, lifturi şi sisteme de rafturi permite personalizarea acestei soluţii pentru o utilizare eficientă a spaţiului şi performanţe tehnice ridicate.

Datorită dispozitivului universal de manipulare a sarcinii cu lăţime variabilă, Flexi Shuttle poate fi adaptat pentru depozitarea unui număr variat de unităţi de încărcare şi dimensiune, chiar şi în depozite cu temperatură controlată cu zone pentru produse congelate.

 SSI Carrier

La baza tehnologiei SSI Carrier pentru transportul suspendat se află suportul principal de marfă, un  adaptor interior cu role, în care se pot agăţa diferite suporturi secundare pentru marfă, manual sau complet automatizat. Aceste suporturi secundare pot fi umeraşe, saci sau cutii cu stabilitate dimensională.

Adaptoarele cu role respectiv articolele suspendate sunt prevăzute cu un transponder RFID. Astfel, această tehnologie de transport garantează fiabilitate maximă. Alternativ pot fi folosite şi coduri de bare.

Sistemul SSI Carrier se distinge prin rulaje mari, funcţionare cu un volum redus de lucrări de revizie şi posibilitate universal de utilizare până la o greutate de 3 kilograme.

O caracteristică speciala a  sistemului SSI Carrier este flexibilitatea scopurilor de utilizare. Aglomerarea, stocarea temporară, distribuţia şi sortarea mărfurilor – toate acestea sunt posibile cu un singur suport de marfă.

Viitorul pentru sistemele AGV

În ceea ce priveşte vehiculele de transport automate, SSI SCHAEFER şi-a extins portofoliul de produse în 2018 printr-un parteneriat cu compania DS AUTOMATION, cu sediul central în Linz. La LogiMAT 2019, vizitatorii vor putea vedea cum pot fi aceste sisteme incluse în soluţiile logistice integrate. Sistemul AGV compact denumit “Sally”, cu o capacitate de transport de până la 100 kilograme, va fi expus în zona de demonstraţii. Sally preia sarcini de transport diverse şi navighează în încăpere independent utilizând tehnologia SLAM. Vizitatorii vor putea să se informeze şi asupra noii generaţii de sisteme AGV ce include două noi modele –AMADEUS şi OSCAR omni.

Picking la viteze ridicate: aplicaţii de robotică smart pentru toate industriile

În parteneriat cu fpt, specialistul în robotică, SSI SCHAEFER oferă soluţii inteligente de robotică ce permit automatizarea completă a lanţurilor de aprovizonare, precum şi flexibilitate şi siguranţă. O aplicaţie standard de picking la bucată va fi expusă cu ocazia LogiMAT 2019 şi va include diferite conveioare, acoperind cerinţele celor mai diverse structuri de comandă şi care acoperă majoritatea sarcinilor de picking din diverse industrii. Elementul central al acestei soluţii este sistemul software modular WAMAS® Vision, care identifică cu precizie obiectele individuale pentru care trebuie făcut picking.

Pickingul este sarcina cu cele mai mari provocări când vine vorba de automatizarea în depozite. Până acum, încercările de a aduce pe piaţă un sistem de picking automatizat mai puţin costisitor şi mai simplu au eşuat din cauza inflexibilităţii sistemelor de recunoaştere a imaginii. SSI SCHAEFER a identificat o soluţie la această problema odată cu dezvoltarea Robo-Pick care utilizează o combinaţie de procesare a imaginilor prin tehnologii 2D şi 3D. Robo-Pick este prima celulă de picking complet automată ce poate fi integrată extrem de uşor în structurile de depozitare deja existente. Performanţa de picking a acestui sistem este de până la 2.400 unităţi pe oră.