Home Logistics Depozitare Prista Oil se mută în Equest Logistics Center

Prista Oil se mută în Equest Logistics Center

Prista Oil se mută în Equest Logistics Center

Grupul Prista Oil, a închiriat un spațiu de depozitare cu o suprafață de 2.500 de metri pătrați în cadrul proiectului Equest Logistic Center, deținut de grupul East Balkan Properties, la kilometrul 13 al autostrăzii București – Pitești.

Equest Logistic Center a reprezentat cea mai bună opțiune datorită disponibilității imediate a suprafeței solicitate, calității construcției, precum și a flexibilității dezvoltatorului în efectuarea modificărilor în conformitate cu cerințele stricte ale Prista Oil.

Tranzacția a fost intermediate de compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox, care a susținut chiriașul prin furnizarea datelor relevante din piață în vederea identificării unui spațiu modern, care să corespundă noilor norme în vigoare pentru depozitarea produselor considerate cu grad ridicat de inflamare din clasa ADR.

Rodica Târcavu, Senior Broker Industrial Agency: “Spațiile de depozitare pentru produse ADR sunt foarte puține ca număr și, în general, se află în proprietatea respectivilor utilizatori. Ele se amenajează la cerere, în funcție de tipul de produse care vor fi stocate. Cererile de nișă sunt mai dificil de rezolvat și necesită investiții suplimentare. Foarte importantă este comunicarea și cooperarea dintre chiriaș și dezvoltator pentru realizarea scenariului optim”.

Equest Logistic Center este un proiect cu o suprafață închiriabilă de peste 56.000 de metri pătrați situat la intrarea pe autostrada București – Pitești, cel mai important pol logistic din apropierea Capitalei. Tranzacția realizată cu grupul Prista Oil a dus gradul de ocupare al proiectului la 95%, spațiul fiind ocupat în luna iunie a acestui an.

Valentin Ionescu, General Manager Prista Oil: „Găsirea unui spațiu de depozitare pentru produsele comercializate de către compania noastră nu a fost ușoară. Pe lângă respectarea condițiilor solicitate de către legislația actuală, disponibilitatea imediată a fost un criteriu foarte important. Colaborarea foarte bună cu DTZ și Equest Logistic Center ne-a oferit posibilitatea să identificăm un spațiu modern, structurat pentru nevoile noastre și cu disponibilitate imediată”.

Grupul Prista Oil este una dintre cele mai mari companii din Bulgaria, cu activități în producția și distribuția lubrifianților. Închirierea spațiului de depozitare din cadrul Equest Logistic Center este rezultatul  planurilor de dezvoltare a activității la nivel local.

DTZ Echinox a intermediat în primele nouă luni ale anului 2016 tranzacții de închiriere a unor spații industriale și logistice cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 25.000 mp, colaborând cu jucători importanți din diverse domenii de activitate, precum: logistică și transport, distribuție si sectorul farmaceutic.