Home Intermodal T-Systems, Daimler și DKV creează un sistem european de taxe de drum

T-Systems, Daimler și DKV creează un sistem european de taxe de drum

T-Systems, Daimler și DKV creează un sistem european de taxe de drum

T-Systems International GmbH, Daimler AG și DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG și-au manifestat intenția de a colabora în vederea dezvoltării sistemului European Electronic Toll Services (“EETS”) la nivel european.

Colaborarea între cele trei companii se va materializa sub forma unui joint venture, obiectivul fiind acela de a înscrie parteneri de vânzări care să comercializeze serviciile EETS și să proceseze taxele pentru clienții finali. Colaborarea așteaptă aprobarea autorităților care reglementează concurența. Baza tehnică va fi o unitate de bord interoperabilă care va permite tarifarea taxei de drum în toată Europa prin utilizarea unui singur dispozitiv.

Lansarea pe piață este programată pentru 2018 în Belgia, Germania, Franța, Austria și Polonia, și de a include în cel mai scurt timp posibil și țări precum Italia, Portugalia, Spania și Ungaria.

Cele trei companii intenționează ca serviciile oferite să acopere toate taxele de drum curente și viitoare, precum și tunelurile și podurile importante cu un singur aparat de bord.