Home Automotive Producătorul de cablaje auto EKR este noul chiriaș din Mureș City Logistics

Producătorul de cablaje auto EKR este noul chiriaș din Mureș City Logistics

Producătorul de cablaje auto EKR este noul chiriaș din Mureș City Logistics

Producătorul de componente auto Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics.

Compania a închiriat o suprafață de 14.735 mp pentru următorii 10 ani în parcul industrial dezvoltat și deținut de Globalworth și Global Vision.

Unul dintre marii furnizori de cabluri electrice pentru industria auto la nivel mondial, EKR își consolidează operațiunile în cadrul Mureș City Logistics și va produce în exclusivitate cablurile electrice pentru divizia de automobile Mercedes.

Tranzacția marchează un grad de ocupare de 100% pentru proiectul strategic dezvoltat de Globalworth și Global Vision, jucători de top pe piața imobiliară din România și Europa Centrală și de Est (ECE).

EKR, subsidiară a Elektrokontakt GMBH, renumit la nivel internațional, este o companie specializată în sisteme de cablare. Compania are o prezență globală pe patru continente – America, Asia, Africa și Europa. Din 1996, EKR este furnizor de încredere pentru clienții premium din industria auto. Dedicarea lor pentru calitate derivă din numeroasele certificate industriale pe care le-au primit de-a lungul anilor.

Târgu-Mureș, potențial hub pentru logistică și producție ușoară

După semnarea noului contract de închiriere, Mureș City Logistics, parc industrial dezvoltat în parteneriat de Globalworth și Global Vision, este acum ocupat în totalitate, marcând o realizare semnificativă pentru ambele companii imobiliare. De asemenea, acest lucru arată încrederea că Târgu Mureș poate deveni un centru dezvoltat pentru logistică și producție ușoară.

„Am atins încă o etapă importantă o dată cu închirierea întregii clădiri Mureș City Logistics, cel mai modern hub din zona Mureș, cu o foarte bună conectivitate din punct de vedere al tranporturilor.

Prin crearea acestui ecosistem de afaceri puternic, Global Vision în parteneriat cu Globalworth, joacă un rol în dezvoltarea economică locală și regională. Această realizare este posibilă și datorită infrastructurii bune și a forței de muncă calificate disponibile în regiune. Suntem mândri să îi urăm bun venit lui EKR în comunitatea noastră de afaceri”, a declarat Sorin Preda, CEO și fondator Global Vision.

 „Mureș City Logistics a ajuns la gradul de ocupare complete, iar acest lucru reprezintă o etapă esențială pentru noi, la Globalworth, și denotă forța parteneriatului nostru cu Global Vision.

Primirea companiei EKR, o filială a ELEKTROKONTAKT GMBH, renumit la nivel mondial, nu numai că subliniază atractivitatea strategică a parcului, ci validează Târgu Mureș ca centru emergent pentru logistică și industrie ușoară.

Pe măsură ce continuăm să ne concentrăm pe investiții inteligente și strategice, ne propunem să fim promotori ai progresului, atât la nivel local în Târgu Mureș, cât și în toată Europa Centrală și de Est”, a spus Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România / Director Piețe de Capital Globalworth Group.

Agenția care a facilitat această tranzacție a fost Colliers, un partener de încredere pentru multe proiecte de închiriere din portofoliile Globalworth și Global Vision.

„Suntem mândri de rolul activ avut în cadrul acestei tranzacții, care are o semnificație deosebită, mai ales într-o piață I&L atât de competitivă și strâns interconectată. Dimensiunea acestei tranzacții nu este importantă doar în ceea ce privește suprafața implicată, ci mai ales în ceea ce privește impactul social și economic pe care îl va aduce.

Cu un accent deosebit asupra producției, această tranzacție contribuie la generarea unui număr semnificativ de noi locuri de muncă, contribuind astfel la dezvoltarea infrastructurii economice și sociale a comunității locale”, spune Victor Cosconel, Head of Office & Industrial Agencies la Colliers.

Piața industrială și logistică, unul dintre cele mai dinamice sectoare imobiliare

În ansamblu, piaţa industrială și logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare imobiliare, cererea totală crescând cu peste 20% în prima jumătate a anului față de aceeași perioadă a anului trecut, până la aproximativ 480.000 de metri pătrați de contracte de închiriere, potrivit raportului de piață Colliers pentru primul semestru din 2023. Cu 6,4 milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne, România este a treia cea mai mare piaţă industrială și logistică din CEE-15.

Mureș City Logistics este situat la 362 km de București, 102 km de Cluj-Napoca și 261 km de Borș, la granița de vest a României cu Ungaria. Parcul beneficiază de o infrastructură modernă, inclusiv căi de acces bine conectate și parcări ample. Târgu Mureș este cea de-a șaptea regiune din România în care Globalworth a ales să investească, atrasă de locul strategic și de conectivitatea sa. Acest proiect a fost dezvoltat în parteneriat cu Global Vision, fiecare companie deținând o participație de 50%. Parcul este proiectul pilot al seriei “City Logistics. Last Mile” dezvoltată de cele două companii care activează în sectorul imobiliar.