Home Logistics Raben lansează un instrument pentru localizarea transporturilor în timp real

Raben lansează un instrument pentru localizarea transporturilor în timp real

Raben lansează un instrument pentru localizarea transporturilor în timp real

Raben Group a lansat la începutul lunii ianuarie un instrument pentru localizarea transporturilor în timp real, pentru clienții săi, acesta fiind disponibil în 11 țări, inclusiv în România.

Dezvoltat împreună cu liderii pieței de sisteme telematice (TIS Gmbh și PTV), sistemul inovator de urmărire a transporturilor se bazează pe parametrul ETA (timpul estimat de livrare). Acesta utilizează informațiile despre poziția actuală a șoferului pe baza coordonatelor GPS furnizate de dispozitivul mobil.

Clienții Raben Group pot monitoriza timpul de livrare în timp real pe platforma myRaben.com. În cazul unei situații care poate afecta timpul de livrare (mai devreme sau mai târziu decât calculul inițial), sistemul actualizează automat ora estimată de predare și trimite actualizările pe platforma myRaben.com. În același timp, în momentul plasării unei comenzi, clientul are opțiunea de a activa notificările electronice cu privire la ora estimată de livrare trimise către adresele indicate.
„Prin transmiterea coordonatelor GPS către sistemele IT ale Raben Group la fiecare 5 minute, putem calcula timpul estimat de sosire a transportului către destinatar cu un grad ridicat de precizie. Lucrăm cu date legate de locația transporturilor în timp real, ceea ce sporește semnificativ precizia calculului și calitatea informațiilor finale. În plus, se ține cont de toate situațiile care au loc pe drum, ceea ce oferă posibilitatea de a actualiza pe loc timpul estimat de livrare”, a declarat Bartosz Kolasiński, Project Manager, Raben Group.

De asemenea, noul instrument digital dezvoltat de Raben Group permite o monitorizare permanentă a localizării camioanelor și a încărcăturii din interior. Deoarece oferă acces la informații actualizate despre timpul estimat de livrare a expedierii, clienții pot planifica și gestiona în mod optim resursele proprii pe parcursul întregului proces logistic.

Dispozitivele mobile ale fiecărui șofer comunică prin intermediul serviciilor GSM cu aplicațiile Raben Group în interval de 5 minute, iar informațiile despre locația șoferului sunt prelucrate prin algoritmi specializați care calculează timpul de livrare a produselor încărcate într-un camion Raben.