Home Companii Schimbările în managementul Maersk Group anunță o nouă eră?

Schimbările în managementul Maersk Group anunță o nouă eră?

Schimbările în managementul Maersk Group anunță o nouă eră?

Începând cu 1 iulie, Søren Skou este noul CEO al Maersk Group, înlocuindu-l pe  Nils S. Andersen, care părăsește grupul la a cărui conducere s-a aflat din 2007.

Acesta pare să fie începutul unei noi ere pentru grupul danez, noul management având sarcina de a vedea care sunt opțiunile strategice și structurale pentru a crește și mai mult agilitatea și sinergiile în cadrul companiei și de a comunica descoperirile boardului director până în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Søren Skou este de peste 30 de ani, din 1983 angajat A.P. Møller – Mærsk și membru al boardului executv din 2006. În 2012 a fost numit în funcția de CEO al Maersk Line. Søren Skou își va menține și această poziție pe lângă cea de CEO al Maersk Group.

“Søren are o înțelegere profundă a businessului și a diferitelor divizii ale grupului și a restructurat cu succes toate businessurile pe care le-a condus. Boardul Director îl consideră un lider respectabil ce are abilitatea de a se adapta rapid la schimbările pieței în strânsă colaborare cu Boardul Director, echipa de management și angajați” a spus Michael Pram Rasmussen, Președinte al Maersk Group.

În 2015 Maersk Group a fost sever afectat de discrepanța între cerere și ofertă în mai toate diviziile sale determinată de scăderea prețului petrolului și scăderea tarifelor pentru transportul maritim, cifra sa de  de afaceri rămânând la valoarea de 40 miliarde dolari. În acest condiții, opțiunile strategice și structurale par a fi separarea grupului în companii independente.

Vestea numirii lui Søren Skou la conducerea operațiunilor Maersk Group a avut ca efect creșterea cu 10% a valorii acțiunilor.