Home Logistics Depozitare STILL prezintă un sistem automat pentru transpaleți electrici

STILL prezintă un sistem automat pentru transpaleți electrici

STILL, furnizorul de stivuitoare cu furcă, vehicule, tractoare şi sisteme de logistică internă, a lansat sub numele de iGoEasy un sistem automat pentru transpaleți electrici.

iGoEasy este un sistem care poate fi manevrat, instalat și adaptat intuitiv cu ajutorul unui iPad. Conceptul iGoEasy a fost proiectat pentru aplicații care implică volume reduse de transport, acolo unde, în trecut, manevrarea mărfurilor cu ajutorul transpaleților manuali era singura soluție posibilă.

Sistemul constă într-un transpalet electric pietonal cu catarg, model EGV-S 14/20, echipat cu emițători-receptori IR, un computer de bord și un iPad, iPad mini sau iPod touch, care este folosit ca și unitate de control.

Acest lucru ajută utilizatorii să automatizeze sarcini simple de transport în mod complet independent, fără a mai fi nevoie de ajutorul vreunui expert cu pregătire specială în logistică.

O aplicație ideală a lui iGoEasy este ducerea și aducerea mărfurilor către și de la producție. În acest tip de soluție un singur transpalet electric poate fi folosit pe trasee lungi de până la 100 m, pentru un transport repetat pe orizontală și cu ridicare de până la 800 mm, tipul de aplicație care se găsește uzual în spațiile de producție de dimensiuni mici si medii.

Transpaletul este pus în situația de a-și determina poziția curentă și de a naviga independent în interiorul depozitului, unde sunt instalate benzi reflectoare si pozițiile lor individuale sunt definite în sistem.

Pentru a face acest lucru, transpaletul este condus manual în zona respectivă a depozitului, în timp ce un senzor al său calibrează poziția receptorilor IR. Apoi sunt definite sursele și destinațiile individuale, locurile de unde mărfurile sunt încărcate sau cele unde sunt descărcate: pentru a face asta stivuitoristul conduce transpaletul pentru o a doua oară în depozit și la toate pozițiile relevante, unde ridică sau lasă un palet, determină poziția și o confirmă pe iPad. Astfel se pot defini până la opt stații diferite.

Puncte de referință adiționale, precum intersecțiile, pot fi definite cu o singură atingere pe iPad. În timpul acestei faze transpaletul își înregistrează în mod constant poziția. Ulterior stivuitoristul poate defini rutele propriu-zise pe traseele parcurse. Pentru a completa procesul trebuie definite traseele sursă-destinație, deci stivuitoristul trebuie să indice din ce sursă mărfurile trebuie mutate către ce destinație. Pe baza acestor puncte de trecere, aplicația iGoEasy-iPad va calcula ulterior în mod autonom și va afișa cel mai bun traseu de urmat. Stivuitoristul va trebui doar să verifice și să confirme rezultatul calculului.

După procesul de „învățare” și planificare a rutelor, soluția automată este gata de utilizare. Deplasările sunt introduse în sistem în mod direct de la stația de lucru pe butonul respectiv al terminalului mobil.

De la terminal traseele de transport sunt transmise transpaletului prin rețea wireless. Combinațiile între surse și destinații pot fi fie flexibile, fie fixe: dacă una din surse este alocată unei singure destinații, o singură atingere a ecranului este suficientă pentru punerea în mișcare a unui transport în întregime automatizat.

Dacă mai multe destinații sunt alocate unei singure surse, ordinele pot fi alocate rapid și ușor prin „drag and drop”. Pe parcursul operației ecranul iPad-ului arată traseul complet, ordinele și poziția transpaletului, ca și o imagine în direct a transpaletului.

Aplicația transmite toate datele și configurarea traseului la programul de control din transpalet. Acesta permite transpaletului standard, acum automatizat, să funcționeze independent.

Compania va folosi numele de STILL iGo pentru portofoliul de soluții automatizate. STILL are 7000 de angajaţi, ateliere de producţie, 14 sucursale în Germania și 20 de filiale pe glob.