Home Logistics 3 PL Ahead Logistics investește într-un nou depozit

Ahead Logistics investește într-un nou depozit

Ahead Logistics investește într-un nou depozit

Cu o experienţă de peste 10 de ani pe piaţa de transport și logistică, Ahead Logistics a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători autohtoni de pe acest segment. cu o flotă modernă de camioane, un centru logistic propriu în apropiere de Ploiești, servicii de forwarding, distribuţie și transport internaţional, compania oferă o paletă largă de servicii și poate acoperi nevoile clienţilor săi din retail, Fmcg sau segmentul industrial.

Pentru a crește calitatea serviciilor, dar și pentru a răspunde cererilor,  una dintre cele mai importante investiţii realizate de Ahead Logistics în 2017 va fi construcţia unui nou spaţiu de depozitare. “Ca urmare a cerinţelor venite din partea clienţilor, în prezent suntem în faza achiziţionării unei suprafeţe de 34.400 mp care se va alătura celor 67.000 mp deja existenţi. Deţinem deja lângă Ploiești depozite cu o suprafaţă de 8.400 mp, iar depozitul pe care îl vom construi anul acesta va avea 5.000 mp și va fi dedicat în principal activităţii de recepţie/inspecţie/stocare/picking/expediţie/cross-docking și etichetare, fiind prevăzut cu rafturi” declară Mircea Mănescu, Managing Director Ahead Logistics. Noul depozit va fi inaugurat în luna iulie 2017.

Investiţii în modernizarea flotei

De asemenea, compania continua procesul de modernizare și extindere a flotei de autocamioane, care va ajunge anul acesta la 45 de unităţi. Recent, Ahead Logistics a achiziţionat două autoșasie de 12 tone, în luna martie fiind livrate încă 7 autotrenuri noi. “Avem în vedere achiziţia a încă două autoșasie în perioada următoare. În prima parte a anului ne vom extinde flota cu încă 11 camioane noi” spune Mircea Mănescu. Mai mult, compania a investit în 2016 într-un nou sistem telematic, care furnizează informaţii privind comportamentul și stilul de condus al șoferilor, dar și despre funcţionarea autovehiculelor, reducând astfel costurile de întreţinere ale mașinilor și oferindu-le mai multă siguranţă clienţilor. În 2016 compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de la 7 milioane euro în 2015 la 7,8 milioane euro în 2016, în paralel extinzând echipa la peste 105 angajaţi și dezvoltând portofoliul de clienţi

mircea manescu ahead logistic Intermodal&Logistics

« Pe segmentul de transport intern competiţia este acerbă întrucât există mulţi jucători mici care merg pe preţuri de dumping. Pe segmentul de depozitare lucrurile sunt mai constante întrucât sunt mai puţini jucători pe piaţă. Aici ar trebui să se simtă o cerere mai mare de spaţii de depozitare. Piaţa oferă oportunităţi de dezvoltare și vrem să le valorificăm. » Mircea Mănescu, Managing Director Ahead Logistics. 

Activitatea de forwarding a rămas unul dintre pilonii principali ai activităţii companiei, generând 40% din cifra de afaceri, în timp ce transportul reprezintă 45% din cifra de afaceri, iar activitatea de depozitare are o pondere de 5% din cifra de afaceri“