Home Intermodal Transportul feroviar reduce emisiile de CO2 ale fabricii de hârtie din Zărnești

Transportul feroviar reduce emisiile de CO2 ale fabricii de hârtie din Zărnești

Transportul feroviar reduce emisiile de CO2 ale fabricii de hârtie din Zărnești

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești utilizează transportul de calea ferată pentru livrarea hârtiei pentru reciclare. Compania și-a diversificat conexiunile și modurile de transport pentru a reduce dependența de transportul rutier și emisiile de CO2. Prin extinderea modurilor de transport utilizate și includerea transportului feroviar, emisiile de dioxid de carbon asociate activităților de transport la fabrică au fost reduse cu 57%.

După achiziția fabricii din Zărnești de către DS Smith, diviziile de reciclare și producție hârtie ompreună cu echipele logistice au colaborat pentru a transporta baloții de hârtie prin Europa pe tren. În cadrul proiectului pilot a fost transportată o cantitate de hârtie ce echivala cu volumele transportate cu 40 de camioane pline. Acum, lunar sunt livrate 4.800 tone de hârtie la fabrica din Zărnești pe calea ferată.

Proiectul a fost implementat de către Jacek Foremny, Manager Comercial pentru Europa de Est DS Smith. “Strategia de sustenabilitate a grupului, lansată anul trecut, vizează reducerea de CO2 cu 30% pentru fiecare tonă de hârtie produsă, iar proiecte ca acesta, care se concentrează pe eficientizarea activităților, sunt parte a modului în care vom realiza această strategie” a explicat Jacek Foremny.