Home Logistics 3 PL Tranzacție record: DSV achiziționează Panalpina pentru 4,6 miliarde dolari

Tranzacție record: DSV achiziționează Panalpina pentru 4,6 miliarde dolari

Tranzacție record: DSV achiziționează Panalpina pentru 4,6 miliarde dolari

Gigantul danez DSV A/S va achiziționa competitorul elvețian Panalpina. Tranzacția care se ridică la 4,6 mliarde dolari va da naștere uneia dintre cele mai mari companii de logistică și transport din lume, cu mai mult de 60.000 angajați ce operează în 90 de țări și venituri de 118 miliarde de coroane daneze.

DSV și Panalpina au ajuns la un acord în ceea ce privește termenii și condițiile achiziției printr-o ofertă publică făcută tuturor acționarilor Panalpina. Consiliul Director al Panalpina le recomandă acționarilor să accepte oferta de 196 de franci elvețieni pe acțiune făcută de grupul danez. Tranzacția are deja sprijinul acționarilor majoritari care dețin 69,9% din acțiuni, incluzând și Ernst Göhner Foundation, dar și Cevian și Artisan.

După închiderea tranzacției, DSV va propune către acționarii săi ca numele companiei să devină DSV Panalpina A/S, reflectând istoria bogată a ambelor companii.

Un comitet de integrare, ce va cuprinde un număr egal reprezentanți Panalpina și DSV va fi stabilit pentru a supraveghea procesul de integrare a proceselor și pentru a asigura un tratament corect al angajaților.

Achizițiile sunt o parte importantă a strategiei DSV. După integrarea Panalpina, se așteaptă ca veniturile anuale ale DSV să crească cu 50%. Dimensiunea organizației rămâne un avantaj competitiv important în freight forwarding cu beneficii operaționale și comerciale importante.
Divizia Air&Sea va fi substanțial consolidată și va fi printre cei mai mari furnizori globali de servicii de transport cu aproape 3 milioane TEU transportate pe cale maritimă și peste 1,5 milioane tone transportate aerian în fiecare an.
Capacitatea de furnizare servicii de logistică de contract va crește datorită canalelor de distribuție și supply chainului complex. Panalpina va adăuga diviziei de soluții logistice un plus de 500.000 mp spații de depozitare.