Home Automotive VW și Amazon dezvoltă Volkswagen Industrial Cloud

VW și Amazon dezvoltă Volkswagen Industrial Cloud

VW și Amazon dezvoltă Volkswagen Industrial Cloud

Volkswagen a semnat un acord cu Amazon pentru realizarea Volkswagen Industrial Cloud, platforma digitală menită să transforme procesele logistice și de producție. În viitor, platforma Volkswagen Industrial Cloud va colecta în timp real date de la toate cele 122 de unități de producție ale grupului pentru a monitoriza eficiența echipamentelor de pe linia de producție, dar și a componentelor și a vehiculelor. Vor fi astfel optimizate și standardizate procesele în producție și vor fi aduse îmbunătățiri productivității în fabrici, spre exemplu în planificarea producției sau managementul stocurilor.

Pe termen lung, întregul supply chain al Volkswagen Group cu peste 30.000 locații și peste 1.500 de furnizori și companii partenere vor putea fi integrate.

Andy Jassy, CEO Amazon Web Services, a declarat: “Colaborarea dintre Volkswagen și AWS va avea un impact profund asupra eficienței și calității în producție în supply chain-ul global Volkswagen, compania având acces la platforma cloud cu cele mai multe funcționalități, inovații, performanțe și securitate și cea mai mare comunitate de parteneri și clienți.”

Volkswagen va utiliza suita de servicii AWS IoT, incluz\nd AWS IoT Greengrass, AWS IoT Core, AWS IoT Analytics și AWS IoT SiteWise pentru a detecta, colecta și organiza date analitice din fabrică.