Home Logistics Imobiliare Tranzacție record pe piața spațiilor logistice: GIC achiziționează P3

Tranzacție record pe piața spațiilor logistice: GIC achiziționează P3

Tranzacție record pe piața spațiilor logistice: GIC achiziționează P3

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai importanți investitori, dezvoltatori și manageri de proprietăți logistice din Europa a fost achiziționat de către GIC, fondul suveran al statului Singapore şi unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume.

GIC va plăti către TPG Real Estate și partenerul său Ivanhoé Cambridge suma de 2,4 miliarde euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacție din domeniul imobiliar din Europa în acest an. Acordul face obiectul aprobărilor organismelor de reglementare şi se aşteaptă să fie încheiată până la sfârşitul anului 2016.

TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge au achiziționat P3 in 2013, grupul ceh deținând un portofoliu de 3,3 milioane metri pătrați de spații logistice la nivel european. P3 a intrat pe piața din România în 2014 prin achiziția Bucharest Park, cel mai mare parc logistic din țară, cu o suprafață de 215.000 mp de la CA Immobilien Anlagen AG și deține astăzi peste 300.000 mp de spații logistice în țara noastră.

Cu sprijinul noului acționar, P3 își continuă planurile de expansiune și trece la următorul nivel al dezvoltării sale, având un portofoliu de terenuri disponibile pentru construcție de peste 1,4 milioane metri pătrați. În acest moment, 11 site-uri se află în construcție, o suprafață de 300.000 mp de spații logistice și industriale urmând a fi livrate până la finalul anului.

Ian Worboys, CEO al P3 a declarat: “Cu ajutorul TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge am reușit să ne exindem semnificativ pe piețele noastre de interes, devenind un lider în domeniu și punând bazele unui business centrat pe nevoile clientului. Suntem entuziasmați să fim parteneri ai unuia dintre cele mai mari fonduri suverane din lume, cum este GIC și ne dorim să livrăm aceleași rezultate excelente și noului acționar. Strategia pe termen lung a GIC este aliniată la abordarea noastră în calitate de proprietar și dezvoltator de active de înaltă calitate.”

Lee Kok Sun, CEO al GIC Real Estate și-a exprimat încrederea în puterea P3 pe piața europeană:  “Crederm că dezvoltarea puternică a P3 va continua grație portofoliului diversificat și foarte profitabil. Suntem încrezători în potențialul pe termen lung al sectorului logistic din Europa și ne dorim să ne extindem platforma cu ajutorul echipei de management a P3, formată din profesioniști extrem de competenți.  Experiența GIC în calitate de investitor în logistica globală aduce de asemenea plus valoare acestui parteneriat.”