Home Logistics Curierat și e-commerce Voltia – utilitara electrică pentru livrări urbane se extinde în Europa de Est

Voltia – utilitara electrică pentru livrări urbane se extinde în Europa de Est

Voltia – utilitara electrică pentru livrări urbane se extinde în Europa de Est

În urmă cu mai puţin de un an, producătorul slovac Voltia anunţa un parteneriat cu Nissan prin care lansa modelul Nissan e-NV200 XL Voltia, cel mai spaţios van electric. Astăzi, aproape 1.000 de astfel de vehicule circulă pe drumurile din Europa, acestea fiind achiziţionate de companii de curierat, care le folosesc pentru livrările urbane last-mile.

Brandul este astăzi prezent în 17 ţări: Slovacia, Cehia, Polonia, Ungaria, Olanda, Franța, Germania, Austria, Estonia, Ucraina, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Slovenia, Croaţia, Serbia și România. În România, primul model Nissan e-NV200 XL Voltia a fost achiziţionat de compania de curierat Sameday Courier.

“Pe unele dintre aceste pieţe abia am intrat cu vânzarea a câtorva unităţi, în timp ce în alte ţări avem o prezenţă foarte puternică. De exemplu. în Franţa avem aproape jumătate din cele circa 1.000 de vehicule vândute. Următorul pas în expansiunea noastră va fi către ţările din CEE unde nu suntem prezenţi și către consolidarea poziţiei pe pieţele existente,” declară Silvester Pullman, Sales Director Voltia.  Anul acesta, producătorul din Slovacia intenţionează să dubleze numărul de vehicule vândute, având în vedere evoluţia comenzilor clienţilor. “Mai întâi, clienţii comandă cu o comandă de 1-5 vehicule, apoi urmează o comandă de 20-30 unităţi și este  urmată, de obicei în decurs de câteva luni de o comandă de peste 100 de vehicule. În plus, urmează să adăugăm noi produse în gamă curând.”

Voltia are unităţi de producţie în Slovacia, Marea Britanie și Franţa, cu o capacitate combinată de până la 10.000 de vehicule pe an.

Cererea de vehicule comerciale electrice a crescut în 2020 în Europa de Est

În Europa Centrală și de Est, cele mai multe modele Nissan e-NV200 XL Voltia au fost vândute în Slovacia, unde Poșta Slovacă și DPD Slovacia au investit în înverzirea flotelor pentru livrările last-mile. Polonia și Serbia se află în topul ţărilor din CEE cu cele mai multe unităţi vândute. Planul Voltia este să mai livreze încă 500 de noi vehicule în zonă.

 “Piaţa din CEE se află puţin în urma celei din Ţările Nordice, a Franţei, Marii Britanii și a altor câteva ţări vestice. Cu toate acestea, în ultimul an, cererea în această zonă a crescut foarte mult. Interesul ţărilor din CEE pentru eMobilitate a fost la cote maxime în 2020. Până anul trecut, în regiune erau doar câţiva pionieri care credeau că fac ceea ce trebuie și erau dispuși să cheltuie bani pentru asta. Astăzi, oamenii realizează beneficiile enorme ale vehiculelor electrice și ale vehiculelor electrice comerciale. Cea mai mare oportunitate pentru noi în regiune este aceea că, pentru prima dată, managerii de flote privesc vanurile electrice drept o opţiune serioasă,” explică Silvester Pullman.

Originea companiei, în CEE, a ajutat Voltia să înţeleagă provocările pieţei și modul în care le poate transforma în oportunităţi. Pe lângă un produs care oferă multiple avantaje pentru o companie de curierat, începând cu spaţiul generos, producătorul are în portofoliu o serie de servicii care asigură tranziţia eficientă către vehiculele electrice și o oferă de leasing care reduce costul lunar al unui vehicul electric, făcându-l pentru prima dată competitiv cu cel al unui vehicul diesel.

Voltia, împreună cu partenerii săi de leasing propune un cost ce nu depășește 550 euro pe lună pentru un vehicul electric, acesta incluzând inclusiv electricitatea. Produsul de leasing este disponibil, cu mici diferențe, în fiecare ţară unde este prezent cel puţin unul dintre cei trei parteneri cu care compania operează. Doi dintre aceștia sunt activi și în România, astfel că se poate configura ușor o ofertă pentru clienţii locali.