Home Automotive Voltia își extinde gama de vehicule electrice pentru aplicații de curierat

Voltia își extinde gama de vehicule electrice pentru aplicații de curierat

Voltia își extinde gama de vehicule electrice pentru aplicații de curierat

Voltia, designer și proprietar al omologării europene pentru Nissan eNV200 XL din 2011, își extinde portofoliul cu cinci noi modele XL (11 mc). Noile vehicule folosesc platforma unuia dintre cei mai mari producători de automobile din lume – Stellantis.

Acestea sunt vehicule Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall și Toyota (care nu vor fi disponibile până anul viitor). Vehiculele comerciale vor fi produse în Slovacia (Nitra, Trnava), iar mai târziu și în Marea Britanie, Franța și Germania. Noile modele vor completa gama de vehicule produse anterior cu un volum de 6, 8 și 10 mc.

Voltia a decis să le producă din mai multe motive. În primul rând, un curier livrează în medie 150-200 de colete pe zi și pentru aplicația de curierat, mașina are un volum de marfă ideal între 8 și 12 mc. În al doilea rând, Nissan reduce treptat producția legendarului eNV200. În al treilea rând, vehiculul dezvoltat în comun de Peugeot (e-Expert), Citroën (ë-Jumpy), Opel (Vivaro-e) și Vauxhaull (Vivaro-e) a devenit Vanul Internațional al Anului 2021. În al patrulea rând, cota de piață a vehiculelor utilitare ușoare deținute de Stellantis și Toyota este de aproape 50% (și încă în creștere), în timp ce Nissan are o cotă de piață de 40 de ori mai mică.

„Credem că platforma Stellantis eK0 are un potențial uriaș. În plus, este excelentă pentru livrarea de mărfuri în orașe. Răspundem astfel cerințelor crescute ale companiilor în perioada postpandemică. În plus, permite deplasare ușoară în dubă chiar și pentru un persoană în picioare. Iar cu prețul, am ajuns sub 3.500 EUR pe mc. Costurile totale lunare de operare sunt aceleași sau chiar mai mici decât pentru variantele diesel”, ​​explică Juraj Ulehla, CEO Voltia.

Ce oferă noile modele Voltia XL?

Autonomia versiunii cu baterie de 50 kWh este de 200 km, iar pentru cea 75 kWh până la 280 km. Sarcina utilă a noului model este cuprinsă între 800 și 1.000 kg.

Celelalte beneficii ale noilor modele Stellantis-Voltia XL includ:

  • costuri cu combustibil mai mici cu 83% / km;
  • costuri de întreținere cu 40-50% mai mici;
  • economie totală a costurilor pe o perioadă de 10 ani pentru un van de peste 24.000 EUR
  • bateria este garantată 8 ani sau 160.000 km;
  • prețul fără subvenție începe în Slovacia în valoare de 35.950 EUR (vehicul de bază, plus conversie, prețul poate varia în fiecare țară în ceea ce privește o subvenție pentru mașina electrică)
  • rețele largi de service OEM

„Intenționăm să producem modelele Stellantis menționate în noi spații de producție în Nitra. Producția va fi destinată întregii Europe, spre deosebire de Trnava, care furnizează  vehicule doar Europa Centrală și de Est. Dacă este necesar, suntem pregătiți să ne extindem capacitățile anul viitor cu parteneri străini din Marea Britanie, Franța și Germania”, adaugă Ulehla.

Astăzi, Voltia are clienți în 17 țări. Pe lângă conversii, compania le clienților săi și sfaturi cu privire la modul de trecere la flota electrică (analiza datelor, rute potrivite, optimizarea încărcării, instruire online etc.). Pentru o comunicare eficientă cu șoferii,compania  a dezvoltat chiar și propria sa aplicație Voltia Buddy, cu sfaturi utile și practice.