Home Automotive Nissan și Voltia lansează e-NV200 XL Voltia, un van electric optimizat pentru livrările last mile

Nissan și Voltia lansează e-NV200 XL Voltia, un van electric optimizat pentru livrările last mile

Nissan și Voltia lansează e-NV200 XL Voltia, un van electric optimizat pentru livrările last mile

Voltia, lider european în producția de vehicule electrice pentru livrări urbane și producătorul auto Nissan au lansat în parteneriat în Europa van-ul electric e-NV200 XL Voltia, special conceput pentru livrările last mile.

Completând gama Nissan de vehicule electrice ușoare cu zero emisii, modelul Nissan e-NV200 XL Voltia este optimizat pentru livrările urbane last-mile. Cu o capacitate de încărcare de 8 mc, acest model oferă dublul volumului unui model standard e-NV200.

Echipat cu o baterie cu o capacitate de  40kWh și o tehnologie de management inteligent al energiei, modelul e-NV200 XL Voltia reiterează angajamentul luat de către Nissan în direcția sustenabilității livrărilor last mile. Voltia s-a dovedit partenerul ideal pentru această inițiativă, compania deținând unități de producție în Franța, Marea Britanie și Slovacia și putând produce 10.000 de unități pentru piața din Europa.

Manuel Burdiel Alvaro, General Manager Europe, LCV Sales și Business Development, subliniază semnificația strategică a acestui parteneriat: “Segmentul de vehicule comerciale ușoare va juca un rol cheie în optimizarea livrărilor urbane pentru un viitor mai sustenabile. Împreună cu Voltia, credem că Nissan e-NV200 XL Voltia furnizează soluția perfecta pentru a face progrese semnificative către îndeplinirea acestui obiectiv.” Alvaro a precizat că datorită prețului competitive și spațiului interior pentru marfă, extrem de versatile, vehiculul este proiectat pentru a sprijini creșterea cererii în e-commerce și pentru servicii de livrare last-mile în orașele din Europa.

Parteneriatul Voltia cu Nissan este încă un reper important pentru companie, după lansarea cu success a modelului e-NV200 XL Voltia la Paris și Londra și încheierea acordurilor de producție în Franța și Marea Britanie.

“Parteneriatul cu un producător auto global precum Nissan confirmă calitatea vehiculelor noastre,” explică Juraj Ulehla, Managing Director Voltia. “Eforturile colaborative reiterează viziunea comună că evoluția segmentului LCV va fi crucială pentru a facilita livrări sustenabile și eficiente din punct de vedere al costurilor atât pentru afacerile mari, cât și pentru cele mici.”

Van-urile vor fi produse în trei țări europene. Gruau se va ocupa de producția pentru Europa de Vest la fabrica din orașul francez Laval, în timp ce Bevan Group din Wednesbury va fi responsabilă pentru producția modelului pentru Irlanda și Insulele Britanice. Compania Hollen din Trnava, Slovacia va fabrica noul model pentru distribuția acestui în țările din Europa Centrală și de Est.