Home Stiri E-Transit: primul model Transit 100% electric de la Ford

E-Transit: primul model Transit 100% electric de la Ford

E-Transit: primul model Transit 100% electric de la Ford

Ford a făcut publice primele detalii despre E-Transit, primul model 100% electric ce urmează să fie lansat în primăvara anului 2022. Noua autoutilitară E-Transit este un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și opțiunilor Pro Power Onboard.

Versiunea europeană a modelului Ford E-Transit va fi produsă la uzina Otosan Kocaeli din Turcia, acolo unde se produce și Transit Custom Plug-In Hybrid.

Cu o capacitate utilă a bateriei de 67 kWh, E-Transit oferă o autonomie estimată de până la 350 km conform ciclului WLTP combinat, ceea ce reprezintă aproximativ de trei ori mai mult decât distanța parcursă zilnic în medie de vehiculele de flotă din UE.

 

Modurile de conducere ale lui E-Transit sunt adaptate la sistemul său de propulsie electric. În modul Eco, de exemplu, consumul de energie este redus cu 8-10%, atunci când E-Transit este operat fără încărcătură, cu o accelerație dinamică sau la viteze de autostradă, potrivit datelor Ford.

E-Transit este dotat cu funcție de încărcare rapidă atât de la surse de curent alternativ, cât și de la surse de curent continuu. Încărcătorul de bord de 11,3 kW al E-Transit poate asigura o încărcare de 100% în maximum 8,2 ore.  Prin alimentarea la o putere de până la 115 kW prin intermediul unui sistem de încărcare rapidă de înaltă putere de la o sursă de curent continuu, bateria E-Transit se poate încărca de la 15% la 80% în aproximativ 34 de minute.

Capacitatea de încărcare rămâne neschimbată

Capacitatea de încărcare generoasă este unul dintre cele mai apreciate atribute ale autoutilitarelor Transit. În cazul modelului E-Transit, bateria este amplasată sub caroserie, asigurând un spațiu pentru încărcătură de până la 15,1 metri cubi, similar celui oferit de modelul Transit cu motor diesel și tracțiune pe spate.

În Europa, Ford va oferi o gamă de 25 de configurații pentru E-Transit, cu versiunile de caroserie autoutilitară, autoutilitară cu cabină dublă și autoșasiu, cu multiple opțiuni de lungime și înălțime a plafonului și o serie de opțiuni de masă totală maximă autorizată de până la 4,25 tone.

Pentru clienții din Europa, este vizată o sarcină utilă de până la 1.616 kg în cazul versiunii autoutilitară și până la 1.967 kg în cazul versiunii autoșasiu. Motorul electric al autovehiculului oferă o putere de vârf de 198 kW (269 CP) și un cuplu de 430 Nm, ceea ce îl face cel mai puternic motor din segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor complet electrice comercializate în Europa. Configurația cu propulsia pe puntea spate asigură o tracțiune de excepție atunci când vehiculul transportă o încărcătură mare.

Mai multă energie și conectivitate mobilă

E-Transit beneficiază de dotarea opțională Pro Power Onboard, care permite clienților din Europa să transforme vehiculul într-o sursă de energie mobilă, asigurând o putere de până la 2,3 kW pentru echipamentele electrice, la punctele de lucru și în timpul deplasării. Aceasta este o premieră pentru vehiculele comerciale ușoare pe piața europeană.

Modemul FordPass Connect, care face parte din dotarea standard, asigură o conectivitate optimă, ajutând clienții operatori de vehicule comerciale să gestioneze și să optimizeze eficiența flotei, prin intermediul unei serii de servicii dedicate pentru vehiculele electrice, disponibile în cadrul soluției pentru flote Ford Telematics.

La capitolul tehnologii de asistență, pentru modelul modelul E-Transit sunt disponibile sisteme precum Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Pre-Collision Assist, Blind Spot Information System, Lane Change Warning & Aid, Reverse Brake Assist, Intelligent Adaptive Cruise Control.

Investiții de peste 11,5 miliarde dolari în electrificare

E-Transit, care va începe să fie livrat clienților europeni la începutul anului 2022, face parte din investițiile în electrificare în valoare de peste 11,5 miliarde de dolari efectuate de Ford la nivel mondial până în 2022.

În Europa, Ford derulează programe pilot cu tehnologii pentru vehicule comerciale electrificate încă din 2018, colaborând cu autoritățile din Anglia, Germania, Spania și Turcia pentru a studia cum au exploatat șoferii autovehiculele Transit Custom Plug-In Hybrid în Londra, Köln, Valencia și Ankara. Compania a pus în aplicare concluziile acelor studii, inclusiv cele referitoare la obiceiurile de încărcare și exploatare a vehiculelor de către utilizatori, în dezvoltarea modelului E-Transit și a serviciilor acestuia.