Home Intermodal Waberer’s și-ar putea pierde principalul investitor. Mid Europa Partners analizează opțiunile de vânzare

Waberer’s și-ar putea pierde principalul investitor. Mid Europa Partners analizează opțiunile de vânzare

Waberer’s și-ar putea pierde principalul investitor. Mid Europa Partners analizează opțiunile de vânzare

Compania de transport Waberer’s este pe cale să își piardă principalul investitor. Mid Europa Partners, fond de investiții ce deține 70% dintre acțiunile transportatorului ungar, analizează opțiunile de vânzare ale pachetului majoritar.

Waberer’s a anunțat printr-un comunicat de presă către investitori că Mid Europa Partners a desemnat compania de consultanță financiară Rothchild pentru a evalua opțiunile strategice, inclusive vânzarea pachetului de acțiuni în cadrul companiei de transport. Momentan, nu este clar dacă fondul de investiții consideră vânzarea integral sau parțială a acțiunilor.

Mid Europa Partners este un investitor privat specializat în achiziții ce și-a concentrat activitatea pe dezvoltarea piețelor din Europa Centrală și de Est cu fonduri de peste 5,3 miliarde euro administrate de la începutul companiei.

Waberer’s este una dintre cele mai mari companii de transport cu camioane complete din Europa și liderul de piață în Ungaria pe segmentul de transport și servicii logistice. Flota companiei este compusă din peste 4.100 capete tractor și deține 190.000 mp spații de depozitare în Ungaria. În 2019, transportatorul maghiar a înregistrat o scădere a veniturilor cu 20% comparativ cu 2018, având o pierdere netă de 23,4 milioane euro.