Home Automotive WDP anunță noi proiecte în România

WDP anunță noi proiecte în România

WDP anunță noi proiecte în România

Dezvoltatorul belgian WDP, prin joint venture-ul WDP Development RO, va dezvolta în următoarea perioadă proiecte ce însumează 75.000 mp spații logistice și industriale. Proiectele sunt realizate atât pentru clienți existenți cât și pentru clienți noi. Valoarea totală a investițiilor de ridică la 35 milioane de euro.

4.800 de metri pătrați vor fi livrați în acest an către Faurecia, care extinde fabrica de la Râmnicu Vâlcea. De asemenea, producătorul francez și-a prelungit contractul de închiriere pentru site-ul existent și a semnat un acord de închiriere pe 10 ani pentru toate clădirile.

Mai mult, site-ul de la Oarja (peste 11.000 mp) pe care WDP îl construiește pentru furnizorul de servicii logistice CEVA Logistics, va fi extins cu încă 29.000 mp, ce vor fi livrați în a doua jumătate a anului 2018, fiind semnat un contract de chirie pe trei ani.

Site-ul de la Paulești (Prahova) va avea doi noi chiriași începând cu vara anului 2018: Global Enterprises International, un furnizor din industria automotive și firma de construcții Norwest Romania, în total fiind închiriată o suprafață de 14.000 mp, contractele de închiriere fiind semnate pe o perioadă de 7, respectiv 10 ani.

Și site-ul WDP din Timișoara va avea un nou chiriaș, furizorul de servicii logistice TE Connectivity Solutions urmând să își mute operațiunile într-un nou depozit cu o suprafață de 8.000 mp în prima jumătate a anului 2018. TE Connectivity a semnat un contract de închiriere pe 10 ani, cu posibilitatea de întrerupere după 7. Tot în vestul țării, la Oradea, WDP construiește un al doilea depozit pentru de 16.000 mp pentru furnizorul din industria automotive Inteva Products Salonta, proiectul urmând să fie finalizat în al treilea trimestru din 2018.

De asemenea, dezvoltatorul belgian a anunțat primul său proiect la Constanța, pentru compania specializată în energie eoliană Vestas, pentru care va construi un depozit cu o suprafață de 2.300 mp. Acesta urmează să fie livrat în a doua parte a anului 2018 și va fi închiriat pentru o perioadă de 5 ani.

Joost Uwents, CEO WDP a declarat: “Suntem extrem de încântați de faptul că site-urile noastre din România atrag atât clienți existenți cât și clienți noi.”

“Clienții noștri se bucură de o dezvoltare a activității lor ca urmare a creșterii economice a României” a adăugat Jeroen Biermans, General Manager WDP Romania.