Home Logistics Agility Logistics lansează Shipa Freight

Agility Logistics lansează Shipa Freight

Agility Logistics lansează Shipa Freight

Agility Logistics, furnizor global de servicii logistice face primii pași către digitalizarea serviciilor de freight forwarding oferite clienţilor prin lansarea primei platforme online complet integrate. Shipa Freight este primul serviciu 100% online care le permite utilizatorilor să primească cotaţii de preţ, să efectueze plăţi sau să monitorizeze transporturile maritime sau aeriene.

Aplicaţia este compatibilă cu cele patru tipuri de dispozitive inteligente: desktop, laptop, tabletă și telefon mobil. Shipa Freight oferă instantaneu cotaţii de preţ pentru ţările care constituie 95% din comerţul global și permite utilizatorilor să urmărească transporturile internaţionale ușor și eficient. „Shipa Freight este o soluţie tehnologică ușor de utilizat pentru afacerile mici și mijlocii care încearcă să-și simplifice operaţiunile de transport internaţional. Platforma oferă transparenţă, flexibilitate, preţuri competitive și servicii pe care industria le furnizează în prezent doar companiilor multi-naţionale sau clienţilor cu volume mari”, a spus directorul executiv al Agility Logistics, Tarek Sultan.

Shipa Freight are în spate echipa de 22.000 de angajaţi ai Agility, în 500 de sedii din peste 100 de ţări și le oferă clienţilor sprijinul unei reţele globale, permiţându-le să acceseze pieţele în dezvoltare. Serviciul vine și cu asistenţă non-stop. “Platforma le permite utilizatorilor să plaseze o comandă exclusiv online, de la rezervarea unui transport, opţiuni de plată și monitorizare online, servicii care până acum nu erau disponibile pentru companiile mici și mijlocii” a explicat Toby Edwards, CEO al Shipa Freight.

Facilitarea exporturilor pentru companiile mici

Un număr de 800 de companii abordate pentru un chestionar al companiei au declarat că au nevoie de procese mai puţin complexe, o birocraţie mult mai relaxată și de eliminarea problemelor vamale pentru a fi mai prezente în comerţul global. Aplicaţia oferă sprijin în acest sens, având integrată o bază de date cu informaţii de conformitate a documentelor nece sare pentru diferitele fluxuri comerciale, ajutând clienţii să răspundă cerinţelor legale și de reglementare, adevărate piedici pentru companiile mici.

„Shipa Freight oferă opţiuni atât pentru transport aerian și maritim, atât pentru FCL cât și pentru LCL. Le furnizează utilizatorilor posibilitatea de a urmări transportul de la început până la final și folosește reţeaua globală a companiei Agility, ceea ce se traduce prin flexibilitate integrată, împreună cu expertiza și înţelegerea faţă de procesele folosite pentru transportul de marfă”, a explicat Tarek Sultan.

Shipa Freight este doar una dintre inovaţiile digitale pe care Agility le folosește pentru a eficientiza procesele logistice și a reduce costurile pentru clienţi.