Home Logistics Depozitare AutoStore, sistemul norvegian care cucerește lumea

AutoStore, sistemul norvegian care cucerește lumea

AutoStore, sistemul norvegian care cucerește lumea

O soluţie de manipulare a materialelor cu adevărat revoluţionară, AutoStore poate depozita cu pană la 400% mai multe bunuri în același spaţiu ca un depozit convențional, îmbunătăţind concomitent timpii de recuperare și securitatea și reducând costurile cu energia.

Datorită faptului că sistemul este modular, poate fi scalat și optimizat pentru a îndeplini cerinţele de depozitare existente, furnizând în același timp o platformă fiabilă pentru dezvoltările viitoare. Fiecare sistem este compus din cinci module standardizate: grilaj, robot, cutie, staţie de lucru și controller. Structura grilaj a sistemului optimizează capacitatea de depozitare disponibilă, eliminând benzile de circulaţie, rafturile goale și spaţiul irosit. Roboţii care se mișcă deasupra grilajului accesează bunurile aflate în cutiile de dedesubt. Acestea sunt livrate la staţia de lucru solicitată, cu ajutorul sistemului de comutare. Accesul la inventar este garantat permanent la fiecare port și robot care lucrează independent și pentru care se pot face operaţiuni de mentenanţă sau service fără a opri întreg sistemul. Compatibil cu orice sistem de management al depozitului (WMS), AutoStore poate accesa ușor toate informaţiile legate de inventar, ceea ce înseamnă o acurateţe a livrărilor de aproape 100% și performanţe de picking superioare celui efectuat de lucrători.

Complet automat și având la bază sisteme-robot, AutoStore poate ajuta companiile să economisească energie, reducând cerinţele de iluminare și încălzire, în timp ce mediul complet închis în care cutiile nu pot fi accesate din afară sporesc securitatea depozitului.

Sistemul poate fi adaptat să se potrivească pe diferite înălţimi, determinate de numărul de cutii de depozitare, se poate extinde pe mai multe nivele  și poate încercui diferite obstacole din depozit, cum ar fi stâlpi sau pereţi.