Home Logistics 3 PL E-fulfillment: DSV investește în 20 de depozite automate la nivel global

E-fulfillment: DSV investește în 20 de depozite automate la nivel global

E-fulfillment: DSV investește în 20 de depozite automate  la nivel global

Specialistul în transport și logistică DSV a anunțat că va investi în 20 de depozite automate în Europa, America de Nord și Asia-Pacific, ca parte a strategiei de dezvoltare a DSV Fulfillment Factories.

Conceptul DSV Fulfillment Factory își propune să răspundă nevoilor clienților actuali și viitori, oferind o mai mare flexibilitate pentru aceștia și costuri de depozitare mai mici. DSV Fulfillment Factory are la bază tehnologia AutoStore, cu stații de lucru automatizate bunuri la persoană într-un format plug-and-play. Acest lucru permite DSV să facă față creșterii cererilor venite din comerțul online. În același timp, angajații din depozit au posibilitatea să lucreze mai eficient.

Ronald Poort, vicepreședinte executiv DSV a declarat: „Cu DSV Fulfillment Factory, companiile nu trebuie să fie de talia unei multinaționale pentru a avea acces la depozitare automată, competitivă și eficientă. Știm că există un decalaj semnificativ pe piața soluțiilor de depozitare automată pentru companiile fără volume mari. De obicei, astfel de soluții, precum AutoStore, sunt accesibile doar ca soluție cu un singur utilizator, companii de o anumită dimensiune.”

Un concept unic pe piață: depozitare automatizată multi-utilizator

Cele 20 de depozite automatizate vor fi amplasate în apropierea huburilor logistice regionale de pe mai multe continente. Toate sunt conectate într-o „serie”, ceea ce înseamnă că o companie poate avea stocuri în mai multe depozite din regiuni sau continente, dar deține o imagine de ansamblu asupra stocurilor.

Interconectivitatea între depozite aduce flexibilitate în procesele de picking, ambalare și livrare. Sistemul va alege automat produsul aflat depozitul cel mai apropiat de punctul de livrare, pentru a optimiza procesele.

„Investim semnificativ într-o serie de 20 de facilități automatizate interconectate de pe mai multe continente, astfel încât clienții noștri să poată avea acces la depozitarea automată atât de necesară. Procedând astfel, oferim companiilor de toate dimensiunile oportunitatea de a avea acces la soluțiile automate ale DSV, care corespund nevoilor lor fluctuante pe o piață sau pe mai multe. Cred că o facilitate automată multi-utilizator la scară largă, combinată cu capacitățile logistice ale unui 3PL, este o ofertă rară, dacă nu chiar unică, pe piață”, a spus Ronald Poort.