Home Intermodal #ColţulCuFapteBune: Rhenus Air & Ocean și Wings for Aid își unesc forţele într-un proiect special

#ColţulCuFapteBune: Rhenus Air & Ocean și Wings for Aid își unesc forţele într-un proiect special

#ColţulCuFapteBune: Rhenus Air & Ocean și Wings for Aid își unesc forţele într-un proiect special

Pe parcursul următorilor doi ani, Rhenus Air & Ocean și Wings for Aid, un start-up olandez care ajută organizaţiile umanitare să ajungă la populaţiile aflate în nevoie din cele mai inaccesibile locuri, vor lucra împreună pentru a explora modul în care se poate realiza o alianţă strategică pentru livrările “last mile” de bunuri în zonele afectate de dezastre. Cele două entităţi au semnat un acord în luna iulie a acestui an.

Identificarea unei soluţii pentru așa-zisele livrări “last mile” în zonele afectate de dezastre naturale s-a dovedit de-a lungul timpului o provocare cu probleme logistice majore.

Se estimează că aproximativ 100 de milioane de oameni au nevoie de ajutor de urgenţă în fiecare an, 20% dintre aceștia fiind deserviţi insuficient. Wings for Aid răspunde acestei probleme printr-un nou sistem de livrare ce constă în utilizarea de avioane de mici dimensiuni fără pilot și o tehnologie smart ce permite aterizarea cu mare precizie în zone altfel inaccesibile. Rhenus Air & Ocean se va ocupa de logistica necesară pentru a transporta sistemul de livrare rapid și eficient la destinaţie, oriunde în lume.

Acest sistem poate fi folosit în zonele unde au loc dezastre naturale, dar și pentru furnizarea de medicamente în zone izolate. În 2018, sistemul a fost testat în Republica Dominicană și a livrat aproximativ 20 de kilograme de ajutoare de urgenţă la fiecare zbor.

Pornind de la aceste rezultate pozitive, compania lucrează acum la noua generaţie de aparate de zbor fără pilot capabile să transporte 120 kg la fiecare pe o distanţă de 250 km și apoi să se întoarcă pentru următorul zbor. Teste amănunţite vor avea loc în vara acestui an.

”Obiectivul parteneriatului nostru este să îmbinăm ambiţia noastră de dezvoltare prin furnizarea de soluţii logistice inovatoare cu dorinţa de a avea un impact social pozitiv” declară Frank Roderkerk, Regional Manager Air & Ocean Benelux al Rhenus Group.

”Scopul nostru este să oferim ajutor de urgenţă acolo unde nimeni altcineva nu poate și să fim prezenţi în 48 de ore oriunde în lume. Forţa reţelei Rhenus Air&Ocean ne ajută să facem acest lucru posibil” explică Barry Koperberg, Director Wings for Aid.