Home Intermodal Compania românească SafeFleet este partener european al project44 pentru servicii de telematică

Compania românească SafeFleet este partener european al project44 pentru servicii de telematică

Compania românească SafeFleet este partener european al project44 pentru servicii de telematică

SafeFleet, una dintre cele mai importante companii autohtone de pe piața de monitorizare a flotei auto, a devenit partener al project44, în cadrul Preffered Telematic Program.

Compania americană project44 este lider global în soluții de vizibilitate în timp real pentru transportatori și furnizori de servicii logistice. Platforma project44 eficientizează administrarea datelor din numeroase surse disparate, permițând o vizibilitate crescută și o planificare mai bună a activităților de transport și a colaborărilor cu partenerii. Numeroase companii de transport sau logistică folosesc project44 pentru a reduce costurile operaționale, pentru a scurta perioadele de așteptare pentru șoferi, sau automatiza procedurile de livrare.

SafeFleet este singura companie românească inclusă în program și va oferi soluții personalizate și reduceri transportatorilor rutieri din cadrul proiectului.

„În domeniul extrem de competitiv al telematicii, unde nu există scurtătură pentru excelență, este nevoie de servicii de calitate, o abordare centrată pe client și un efort continuu de îmbunătățire. Acesta a fost principiul după care ne-am ghidat de peste două decenii. Suntem mai mult decât bucuroși să împărtășim această viziune cu project44 și credem cu tărie că împreună putem oferi plus valoare comunității transportatorilor”, a declarat Claudiu Suma, CEO SafeFleet.

Preferred Telematics Partners – un program project44

Programul Preferred Telematics Partners reduce costul achiziționării și instalării dispozitivelor telematice pe vehicule, prin furnizarea către transportatorii incluși în rețeaua project44 a unor soluții cu discount de gestionare a flotei și canale dedicate de vânzare. În plus, operatorii de transport se pot bucura de soluții pentru gestionarea flotei de ultimă generație, monitorizarea performanței șoferilor și automatizarea fluxului de lucru.

Programul este dedicat exclusiv operatorilor din rețeaua project44, care sunt în căutare de soluții de monitorizare prin GPS. Apelând la unul din partenerii aflați în program, aceștia se pot bucura de soluții și reduceri oferite exclusiv lor. O astfel de soluție tehnologică, One-Click Onboarding, accelerează integrările dintre principalele sisteme telematice și platforma project44 de vizibilitate a supply chain-ului prin integrare nativă. Acest lucru permite operatorilor să se conecteze printr-un singur click, în loc să se bazeze pe chei API generate manual pentru a stabili conexiuni. One-Click Onboarding reduce timpii de integrare a operatorilor de la săptămâni la secunde și accelerează timpul de valorificare pentru clienții project44.

„project44 continuă să pună bazele celui mai mare ecosistem de transporturi la nivel global bazat pe date. Preferred Telematics Partners deschide o nouă cale spre digitalizarea industriei transporturilor rutiere, accelerând eficientizarea și având la bază un software complex de monitorizare a transporturilor”, a declarat Jett McCandless, CEO și fondator al project44.

Conform unui studiu intern al project44, lipsa de vizibilitate costă industria transporturilor până la 50 euro per sarcină în efort operațional, generând probleme în planificarea și gestionarea excepțiilor și împiedică eforturile de digitalizare. Pe măsură ce transportatorii se confruntă cu întreruperi în lanțurile de aprovizionare, tehnologia este esențială pentru eficientizare și îmbunătățirea marjelor la fiecare transport. 

Integrarea prin API cu project44, disponibilă pentru clienții SafeFleet

Clienții SafeFleet care au deja contract pentru monitorizarea GPS a flotei auto și folosesc în paralel platforma project44, au posibilitatea de a opta pentru serviciul de integrare API (Application Programming Interface). Prin acest serviciu, aceștia pot să exporte datele de monitorizare în platforma project44 și astfel, să reunească toate datele de care au nevoie într-un singur loc.

Avantajele principale oferite de integrarea portalului SafeFleet cu project44 sunt accesul transparent la toate datele despre operațiunile logistice și securitatea datelor transportatorilor. Îmbinarea datelor din sistemul telematic pentru flote auto SafeFleet cu cele din sistemul project44 permite transportatorilor să urmărească în timp real detaliile de livrare, locațiile actualizate pentru fiecare expediere, și multe altele.