Home Companii O nouă rută intermodală România-Italia

O nouă rută intermodală România-Italia

O nouă rută intermodală România-Italia

Ca urmare a cererii tot mai crescute venite din partea clienților, P&O Ferrymasters și Transmec Group își extind operațiunile intermodale odată cu lansarea unei noi linii de transport intermodal care leagă Italia de România.

Utilizând operatori feroviari privați, serviciul va fi lansat începând cu 1 iunie și va avea două plecări săptămânale, în fiecare miercuri și sâmbătă, pe fiecare direcție între Piacenza și Oradea. Este programată încă o plecare săptămânală în decursul următoarelor luni, acest serviciu urmând celui care leagă Zeebrugge (Belgia) de România, pe care cele două companii l-au lansat în 2014.

Lansarea noii linii coincide cu investiția în mod egal a P&O Ferrymasters și Transmec la Oradea și vizează deschiderea propriului terminal privat, care va înlocui capătul de linie actual de la Curtici. În acest moment se lucrează la modernizarea infrastructurii. În viitor, terminalul va furniza servicii și către alți operatori feroviari.

Colaborarea dintre cele două companii furnizează o opțiune de transport importantă pentru companiile care se adresează piețelor din sudul și estul Europei. Ca beneficii se evidențiază timpii de tranzit de 40 de ore de la terminal la terminal, până la 80 de sloturi săptămânale, o flotă proprie de 300 de trailere Huckepack și peste 2.500 de containere de 45’, precum și o rețea extinsă de birouri și personal dedicat.