Home Logistics Depozitare Cum alegem echipamentele pentru depozitele cu temperatură controlată

Cum alegem echipamentele pentru depozitele cu temperatură controlată

Cum alegem echipamentele pentru depozitele cu temperatură controlată

Depozitele pentru produse refrigerate și congelate aduc o serie de provocări diferite de cele ale spaţiilor de depozitare la temperatură ambientală. În vreme ce produsele trebuie păstrate la temperatura potrivită, echipamentele au nevoie de un anumit confort termic pentru a funcţiona la parametri optimi.

Temperaturile extreme pot afecta performanţele echipamentelor de manipulat în depozit, ceea ce se traduce în costuri de mentenanţă și reparaţii suplimentare, dar și timpi morţi. Tocmai de aceea producătorii investesc în noi tehnologii pentru a le oferi clienţilor de pe acest segment echipamente mai fiabile cu caracteristici electronice, mecanice și hidraulice optime, iar utilizatorii aleg doar echipamente de top care oferă garanţia unei funcţionări îndelungate fără probleme.

„Echipamentele au fost alese având în vedere: rapiditatea, sarcina utilă la ridicare și spaţiul de manevră (culoarele de lucru fiind înguste), fiabilitatea echipamentelor în condiţii de lucru extreme (variaţii de temperaturi de la -25°C până la +4°C) și nu în ultimul rând calitatea serviciilor oferite de importatori în perioada de garanţie și post garanţie”, explică Ovidiu Iliescu, director general al Keller Logistic, unul dintre cei mai noi jucători intraţi pe piaţa depozitării la temperatură controlată din România.

Flota de echipamente a Keller Logistic cuprinde 10 transpalete și 6 VNA-uri care manipulează zilnic 150-200 europaleţi.

Puterea bateriilor echipamentelor care lucrează în depozite cu temperatură controlată este considerabil redusă comparativ, ajungând uneori la 65% din puterea disponibilă în cazul operării în depozite cu temperatură ambientală. Astfel, în cazul unei baterii de 1.000 amperi sunt disponibili doar 650 amperi, ceea ce reduce timpul de funcţionare și scăderea productivităţii, ceea ce impune fie utilizarea unor sisteme de încărcare rapidă sau schimbul bateriilor în cicluri mai scurte.

„Toate operațiunile se desfășoară în condiţii de temperatură controlată și de aceea avem un program de utilizare strict al echipamentelor, de mentenanţă și de reîncărcare a bateriilor”.

Centrul de afaceri Keller Logistic – „ICE LOGISTIC PARC” integrează servicii complete ce cuprind depozitarea paleţilor la temperatură controlată, porţionarea/felierea, sortarea cât și opţiuni pentru ambalarea și etichetarea conţinutului acestora, cross-docking, împreună cu spaţiu pentru birouri clasa A+ pentru management și forţă de vânzări și se adresează companiilor ce deservesc industria alimentară în zona Centru. Proximitatea drumului naţional Brașov – Sibiu DN1, a gării și a aeroportului Brașov /Ghimbav, face ca Centrul de afaceri Keller Logistic să fie foarte atractiv din punct de vedere al eficienţei costurilor de transport și logistice.

Centrul poate asigura stocarea la temperaturi de la 4 grade Celsius până la -25 grade Celsius, pentru o capacitate de 4.500 europaleţi, în acest moment gradul de ocupare fiind de 65% și urmând ca până la finalul anului să crească la 80-85%.