Home Intermodal Maersk dublează capacitatea serviciului de transport combinat AE19

Maersk dublează capacitatea serviciului de transport combinat AE19

Maersk dublează capacitatea serviciului de transport combinat AE19

Transportul feroviar între Asia și Europa este în continuă creștere ca răspuns la constrângerile apărute pe lanțurile de aprovizionare din piețele europene cauzate de COVID-19.

Pentru a oferi mai multă flexibilitate în lanțurile de aprovizionare între Europa și Asia, Maersk consolidează serviciul AE19 și introduce două plecări săptămânale.

Serviciul AE19 combină transportul maritim pe distanțe scurte și transportul feroviar intercontinental între porturi din Coreea, China și Japonia și porturi din Nordul Europei – Finlanda, Polonia, Germania și Peninsula Scandinavă. AE19 oferă transport atât câtre est, cât și către vest pentru mărfuri generale, mărfuri la temperatură controlată și mărfuri periculoase.

“Pandemia a creat unele constrângeri în Europa, iar noi le putem rezolva. Le oferim clienților noștri un management superior al lanțurilor de aprovizionare, incluzând dezvoltarea transportului feroviar și transformarea acestuia într-un mod de transport între continente ieftin, de încredere și ușor de adaptat la cerințe” a declarat Zsolt Katona, managing director pentru Europa de Est în cadrul Maersk.

  • AE19 conectează prin transport maritim pe distanțe scurte porturile asiatice din Coreea, Japonia și China cu portul Vostochny din Rusia și cu o conexiune feroviară intercontinentală prin Rusia, de la Nakhodka la St. Petersburg, ce durează aproximativ 11 zile. Ultima etapă a călătoriei se derulează utilizând transportul maritim pe distanțe scurte între St. Petersburg și porturile din Finlanda (Helsinki și Rauma), Polonia (Gdansk), Germania (Bremenhaven) sau Peninsula Scandinavă.

Maersk are în plan să extindă serviciul cu plecări zilnice, dacă solicitările din partea clienților își vor menține ritmul actual de cerere.