Home Logistics 3 PL   Ekol inaugurează o nouă poartă maritimă a Turciei

  Ekol inaugurează o nouă poartă maritimă a Turciei

   Ekol inaugurează o nouă poartă maritimă a Turciei

Furnizorul de servicii logistice, Ekol a finalizat construcția terminalului Ro-Ro Yalova, cea mai mare investiției a companiei, ce se ridică la 40 milioane euro și a 63-a poartă maritimă a Turciei.

După doi ani de lucrări și proceduri legale, terminalul este funcțional și va veni în sprijinul companiilor care efectuează importuri/exporturi către Turcia, fiind totodată un hub pentru alte destinații, precum Orientul Mijlociu.

Cu ocazia finalizării acestui proiect, Ahmet Musul, Chairman Ekol, a declarat: “Această investiție a fost realizată în zona cea mai relevantă din punct de vedere logistic din Turcia și va sprijini eforturile tuturor exportatorilor noștri, în special din industria auto. Toate investițiile noastre au contribuit atât la dezvoltarea companiei noastre, cât și la dezvoltarea întregii industrii. Acest lucru ne ajută să furnizăm soluții din ce în ce mai bune, bazate pe calitate și profit. Ca o companie lider și model de urmat în rândul competitorilor noștri din Turcia și nu numai, ne continuăm drumul cu determinare, la viteză maximă.”

Construit în Yalova Topçular pe o suprafață de 80.000 de metri pătrați și cu o capacitate de 500 de remorci, Terminalul Ro-Ro Yalova are un doc cu 2 rampe, X-Ray, un birou vamal, un laborator, birouri de agenții, facilități sociale pentru șoferi, o zonă de depozitare pe termen scurt de 16.000 de metri pătrați și un depozit ADR.

Terminalul oferă o serie de facilități, precum laboratoare pentru testarea materialelor cangerigene, care vor permite exportul de textile și produse din piele, încălțăminte, papetărie și jucării. De asemenea, până la finalul anului va fi operațional și departamentul de verificare a produselor alimentare destinate importului și exporului, iar începând cu luna noiembrie, vehiculele utilizate pentru realizarea exporturilor vor putea utiliza stațiile de alimentare din incinta terminalului fără a plăti taxa specială de consum.

Marți, 3 octombrie, primele vehicule au ajuns deja in port, cu ocazia realizării primului export, iar prima călătorie Ro-Ro a început pe 4 octombrie. Nava Ro-Ro, QEZBAN, ce aparține de Alternative Transport, a pornit deja către Trieste, Italia.

Terminalul Ro-Ro Yalova va ține departe de traficul din Istanbul peste 100.000 de remorci, punând, astfel, capăt traficului aglomerat din Haydarpașa și, totodată, va contribui la decongestionarea traficului în direcția Harem-Üsküdar, pe partea anatoliană. Totodată, terminalul va pune capăt ineficiențelor operaționale cauzate de timpul pierdut în traficul urban.

Terminalul Ro-Ro Yalova va îmbunătăți eficiența operațiunilor, ajutând producătorii, dar și transportatorii să economisească timp și resurse financiare. Totodată, va contribui semnificativ la protecția mediului. Reducând timpul de transport pe cale rutieră, vor fi economisiți 1,5 milioane de litri de combustibil și 4 milioane de kilometri de drum rutier, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu până la 3,7 milioane de kilograme și deșeurile periculoase cu până la 12.000 de kilograme.