Home Intermodal FedEx Express crește capacitatea rețelei aeriene intra-europene și intercontinentale

FedEx Express crește capacitatea rețelei aeriene intra-europene și intercontinentale

FedEx Express crește capacitatea rețelei aeriene intra-europene și intercontinentale

FedEx Express, o subsidiară a FedEx Corp. crește capacitatea rețelei aeriene intra-europene înaintea vârfului de sezon. Compania a adăugat trei noi zboruri în rețeaua sa și a adus îmbunătățiri pe alte patru rute, adăugând un total de 210.000 kg capacitate săptămânală de transport în Europa.

În așteptarea unor volume mari în vârful de sezon, FedEx Express va crește temporar și capacitatea de transport aerian pe ruta transatlantică cu până la 20%.

Îmbunătățirea rutelor intra-europene, introdusă etapizat începând cu septembrie 2021, reprezintă o completare permanentă a rețelei FedEx Express și conectează hub-ul FedEx Paris Charles-De-Gaulle (CDG) cu huburi cheie din Europa.

Zboruri suplimentare

  • CDG-Kiev (Ucraina): + 68.000 de kilograme de capacitate săptămânală;
  • CDG-Manchester (Marea Britanie): + 23.500 de kilograme de capacitate săptămânală;
  • CDG-Stockholm (Suedia): + 60.000 de kilograme de capacitate săptămânală;

Îmbunătățiri ale capacității aeriene

  • CDG-Shannon (Irlanda): înlocuirea aeronavei existente ATR72-202 cu o aerinavă ATR72-600, adăugând astfel 3.500 de kilograme de capacitate săptămânală.
  • CDG-Praga-Timișoara (România): înlocuirea aeronavelor mai mici ATR-72 cu un B737 pe legătura existentă CDG-Praga și extinderea acesteia către Timișoara (România), adăugând 35.000 de kilograme de capacitate săptămânală.
  • CDG-Veneția (Italia): înlocuirea aeronavei ATR42 cu ATR72, adăugând 5.500 de kilograme de capacitate săptămânală.
  • CDG-Katowice-Varșovia: înlocuirea a două aeronave ATR mai mici cu un B737, capacitatea săptămânală crescând cu 12.500 de kilograme.

Rețeaua FedEx Express se dezvoltă

Acestea sunt cele mai recente investiții în rețeaua aeriană a FedEx Express în Europa. Împreună cu o nouă conexiune transpacifică anunțată recent, precum și cu o capacitate suplimentară în sezonul de vârf între Europa și SUA, aceste investiții adaugă un total de până la 1 milion de kilograme de capacitate săptămânală.

Karen Reddington, președintele FedEx Express Europe, a declarat: „Aceste ultime investiții în rețeaua aeriană demonstrează angajamentul nostru față de dezvoltare, față de clienții noștri și de sprijinirea fluxurilor comerciale într-un moment dificil pentru lanțurile de aprovizionare și companii.” Karen a adăugat: „Împreună cu extinderea capacității noastre în SUA și noul nostru zbor EU-APAC, suntem gata să ne sprijinim clienții în sezonul de vârf și în afara lui, indiferent dacă își desfășoară activitatea în Europa, sau intercontinental spre Est sau Vest.”

Pe măsură ce consumatorii continuă cumpărăturile online în timpul pandemiei, sezonul de vârf din 2021 este așteptat să fie la același nivel cu sezonul record din 2020 sau chiar să îl depășească. În august, cererea globală de transport aerian de marfă a crescut deja cu 7,7% în comparație cu nivelul de dinainte de COVID. Provocările continue pe lanțurile de aprovizionare, inclusiv în ceea ce privește transportul maritim, duc, de asemenea, la o cerere mai mare pentru transportul aerian, pe măsură ce companiile caută să refacă stocurile la timp pentru sezonul sărbătorilor.