Home Stiri Eurowag achiziționează furnizorul de telematică WebEye

Eurowag achiziționează furnizorul de telematică WebEye

Eurowag achiziționează furnizorul de telematică WebEye

WAG payment solutions plc (Eurowag), o platformă pan-europeană de plăți integrate și de mobilitate pentru  industria de transport rutier de marfă, a încheiat un acord pentru achiziția a 100% a capitalului social al WebEye Telematics Zrt., unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de management al flotelor.

WebEye are o prezență puternică în Europa, cu un portofoliu total de peste 57.000 de camioane monitorizate. Compania este condusă de Pál Németh, care a jucat un rol esențial în dezvoltarea WebEye, acesta rămânând în poziția de conducere și după finalizarea tranzacției.

Achiziția WebEye de către Eurowag va extinde baza de clienți a Grupului, iar clienții WebEye vor avea acces la gama complexă de Eurowag de soluții integrate de plată și mobilitate care vor duce la oportunități de creștere a profitabilității.

„Sunt bucuros să anunț achiziția WebEye în conformitate cu strategia pe care am stabilit-o și extinderea în continuare a platformei noastre de plăți și mobilitate. Prin servicii integrate ne propunem să reducem impactul industriei noastre asupra mediului. Soluțiile permit reducerea raportului de transporturi în gol și îmbunătățirea siguranței rutiere, deoarece operatorii de flote pot avea o imagine de ansamblu asupra stării vehiculelor lor,” a declarat Martin Vohánka, CEO și fondator al Eurowag.

Pál Németh, CEO WebEye, a adăugat: „Prin alăturarea forțelor cu Eurowag, deschidem ușa către noi piețe și le oferim clienților noștri acces la o gamă largă de servicii și soluții pentru ca afacerile lor să prospere. Platforma digitală integrată a Eurowag îi ajută pe operatorii de transport să-și facă afacerile mai eficiente și mai profitabile, ușurând în același timp viața șoferilor de camion. Sunt încântat să mă alătur echipei Eurowag și să ajut la realizarea viziunii acesteia de a democratiza industria mobilității rutiere printr-o revoluție tehnologică.”

Tranzacție finalizată în 2022

Eurowag va plăti în numerar 38,5 milioane EUR, luând în considerare ajustările pentru datoria netă și capitalul de lucru. De asemenea, Eurowag va plăti o sumă suplimentară, în termen de trei ani de la închiderea tranzacției, o parte din aceasta fiind supusă îndeplinirii anumitor KPI. Contravaloarea maximă, inclusiv componenta de decontare amânată, este plafonată la 55,9 milioane EUR.

WebEye a generat venituri de 16,5 milioane EUR și EBITDA ajustat de 4,3 milioane EUR în anul încheiat la 31 decembrie 2020. Veniturile pentru primele șase luni din 2021 au fost de 8,3 milioane EUR, în timp ce EBITDA ajustat a accelerat la 2,6 milioane EUR.

Încheierea tranzacției este anticipată în primul trimestru al anului 2022, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de reglementare, inclusiv autorizarea din partea Autorității Ungare pentru Concurență, a Consiliului Concurenței din România și a Ministerului Inovării și Tehnologiei din Ungaria.