Home Intermodal Luca Abatello, CEO Circle vorbește despre procesele de automatizare pentru porturi la ROMANIA CONNECTED 2018

Luca Abatello, CEO Circle vorbește despre procesele de automatizare pentru porturi la ROMANIA CONNECTED 2018

Luca Abatello, CEO Circle vorbește despre procesele de automatizare pentru porturi la ROMANIA CONNECTED 2018

Luca Abatello, director general al Circle S.p.A., companie de consultanță cu experiență în domeniul dezvoltării proceselor de automatizare pentru porturi maritime, porturi fluviale, platforme logistice și operatori de transport intermodal va fi speaker la cea de-a doua ediție a ROMANIA CONNECTED pe 20 septembrie 2018, la Hotel Caro, București.

Luca Abatello, CEO Circle

Automatizarea, integrarea și interoperatibilitatea în supply chain: oportunități concrete de optimizare, construcția de  rute comerciale rapide prin integrarea de concepte precum IoT și blockchain pentru piețele din România și Regiunii Mării Negre vor fi principalele aspecte abordate în cadrul prezentării sale.

Luca Abatello are o experiență vastă în gestionarea proiectelor din domeniul portuar și de transport și al proiectelor europene. Licențiat în economie la Universitatea din Genova, o diplomă de master la SDA Bocconi și experiență profesională (începând din 2002) în calitate de membru al consiliului de administrație și Șef de Business Solutions la un grup important din domeniul ITC. Începând cu anul 2007 a luat parte la importante proiecte europene privind consultanța proceselor, cercetarea și dezvoltarea, inovarea tehnologică. A fost coordonator de proiect tehnic pentru proiectul UE – Tiger Genoa Fast Corridor și lider tehnic pentru proiectul pilot EU ChemLog Tracking and Tracing și participă la Proiectele UE- MIELE, Tiger Demo, Chemlog T&T, TrainMoS, WiderMos.

Principala soluție inovatoare a companiei Circle este MILOS (Making Intermodal Logistics Optimization Simple). Prin modulele sale, MILOS permite gestionarea transportului global de mărfuri door-to-door și schimbul de informații între actorii implicați în lanțul logistic; permite accelerarea și simplificarea procedurilor vamale (crearea “coridoarelor rapide”), datorată digitalizării fluxului de informații și integrării operațiunilor feroviare și a celor rutiere, permițând vizualizarea imediată a stării și poziției mărfurilor; permite gestionarea și optimizarea  procesului de urmărire și monitorizare a containerelor și garantarea securității mărfurilor, utilizând, de asemenea, tehnologia IoT (Internet of Things).

Circle a achiziționat recent 51% din acțiunile Info.era, o companie specializată în dezvoltarea de soluții software, cu 20 de ani de experiență în sectorul portuar cu soluția sa System Community System Sinfomar®.