Home Logistics 3 PL GEODIS își consolidează prezența în Polonia prin achiziția PEKAES

GEODIS își consolidează prezența în Polonia prin achiziția PEKAES

GEODIS își consolidează prezența în Polonia prin achiziția PEKAES

Furnizorul internaționale de servicii logistice GEODIS a încheiat un acord cu Innova Capital pentru achiziția PEKAES, una dintre principalele rețele de transport LTL și FTL din Polonia.

Achiziția reprezintă un pas important pentru Geodis în consolidarea prezenței în această regiune pe care o considerăm strategică pentru dezvoltarea grupului. PEKAES are o acoperire geografică excelentă, iar echipele sale sunt recunoscute pentru profesionalism. Complementaritatea portofoliilor de clienți și îmbinarea capabilităților ne vor permite să le oferim companiilor poloneze importante oportunități internaționale, în timp ce clienții noștri vor beneficia de experiza PEKAES în Polonia, a treia cea mai mare piață de logistică din Europa,” a declarat Marie-Christine Lombard, președinte al consiliului director al GEODIS.

Fondată în 1985, PEKAES operează una dintre principalele rețele de transport paletizat de mărfuri FTL și LTL din Polonia. Cu 20 de birouri ce acoperă teritoriul polonez, PEKAES administrează fluxurile de transport național și internațional pentru cei 10.000 de clienți activi. Compania oferă și servicii de transport intermodal și servicii logistice în 6 locații dedicate. PEKAES are aproape 1.200 de angajați.

Olivier Royer, Managing Director  Departamentul de Transport Rutier GEODIS a explicat: “  GEODIS își consolidează serviciile în Polonia și Europa de Est datorită acestei rețele de top. Cu această operațiune, GEODIS își îmbogățește și dezvoltă oferta de transport intermodal în Polonia și țările din vecinătate.

Tranzacția va fi încheiată după finalizarea formalităților de avizare din partea organismelor de concurență.