Home Intermodal Inflația amenință lanțurile de aprovizionare în 2023

Inflația amenință lanțurile de aprovizionare în 2023

Inflația amenință lanțurile de aprovizionare în 2023

88% dintre companii văd inflația ca fiind cel mai mare obstacol pentru mediul de business în 2023. Alte motive de îngrijorare sunt implicațiile războiului (57% dintre respondenți), impactul Covid în China (53%) și grevele (23%).

Platforma Container xChange a lansat raportul Container LogTech 2023 cu previziunile pentru acest an. Printr-o serie de interviuri și sondaje, specialiștii au analizat temerile și perspectivelor liderilor de business din sectorul de transport maritim containerizat.

„Perspectivele generale pentru anul 2023 rămân sumbre. Europa este puternic lovită de un nivel record al inflației; China se luptă să facă față COVID, iar SUA continuă să fie perturbate de provocările din industria de transport și conflictele de muncă. Cele mai multe dintre aceste provocări vor rămâne în 2023. Încrederea consumatorilor va crește, dar depinde dacă vom asistăm la mai multe perturbări în perioada următoare” a declarat Christian Roeloffs, cofondator și CEO, Container xChange.

Raportul Container LogTech 2023 evidențiază 23 de tendințe pentru 2023. Printre acestea se numără livrările de containere, congestionarea continuă, amenzile și taxele de depozitare în creștere, un război al prețurilor de transport al containerelor, reduceri de capacitate, friendhoring, și schimbarea culturilor de muncă post-pandemie.

„Din cauza creșterii inflației, vor exista mai multe tulburări pe piața muncii, ceea ce va duce cu siguranță la mai multe greve, în special în Europa, Marea Britanie și America de Nord. Și așa cum am văzut înainte, grevele duc la operațiuni lente în port, ceea ce poate exacerba problemele de aprovizionare”, a declarat Aamir S. Mir, COO, Caspian Container Company SA, în cadrul interviurilor.

Reset pentru liniile maritime

Se așteaptă ca problemele legate de muncă să fie determinate de inflația continuă, care pune presiune pe veniturile lucrătorilor și standardele de trai din Europa și America de Nord.

„Doi, aproape trei ani excepționali pentru transportatori se apropie cu siguranță de sfârșit. Ei vor trebui să se adapteze înapoi la marje mai mici din cauza unui echilibru diferit al cererii și ofertei. Mulți clienți, forțați să încheie contracte cu costuri ridicate în timpul ciclului de creștere, se pregătesc de răzbunare în ciclul de declin, ” a declarat Ruben Huber, fondator și director, OceanX.