Home Automotive KIRCHHOFF Automotive construiește o nouă fabrică la Pitești

KIRCHHOFF Automotive construiește o nouă fabrică la Pitești

KIRCHHOFF Automotive construiește o nouă fabrică la Pitești

Producătorul german, KIRCHHOFF Automotive va construi cea de-a doua fabrică a grupului în România, în apropiere de Pitești.

Aceasta face parte din strategia de dezvoltare a KIRCHHOFF Group, pentru 2018 fiind bugetate investiții sustenabile pentru cele două arii de business importante, KIRCHHOFF Automotive și KIRCHHOFF Ecotec. Noua unitate de producție din România va furniza matrițe atât pentru fabricile KIRCHOFF Automotive din Europa, cât și pentru clienții din Europa de Est. Fabrica va fi amplasată strategic la doar 25 de kilometric de uzina Dacia și la 130 kilometri de fabrica Ford din Craiova, în apropierea viitoare autostrăzi care va lega România de Ungaria.

Investiția KIRCHHOFF Automotive se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, suprafața fabricii fiind de 3.100 mp. De asemenea, grupul german va dezvolta pentru diviziile sale Automotive și Ecotec, pentru vehicule comunale, noi produse pentru piața în creștere a vehiculelor electrice. “E-mobilitatea va deveni tot mai importantă anul viitor, iar soluțiile inovatoare pentru e-mobilitate au devenit un factor crucial competitiv” au declarat reprezentanții companiei.