Home Logistics Linde lansează noul sortator de comenzi V08

Linde lansează noul sortator de comenzi V08

Linde lansează noul sortator de comenzi V08

Linde Material Handling a lansat noul sortator de comenzi V08, echipament ce promite capacitate de ridicare mai mare, condiții de lucru ergonomice, siguranță mai mare pentru operatori. V08 permite operațiuni de picking la o înălțime de până la 2,80 metri și ajută logisticienii să țină costurile sub control.

În depozite, în mod normal, sortatoarele de comenzi care operează la nivelul solului pot fi utilizate fără a necesita prea mult efort  din partea personalului până la înălțimi de până la 1,60 metri . Dincolo de această înălțime, munca devine obositoare și incomodă pentru angajații din depozit. Sortatorul de comenzi V08 de la Linde beneficiază, pe lângă platforma operatorului, de un dispozitiv de manipulare a încărcăturii care se deplasează și pe verticală. Astfel, operatorul poate așeza pe furci mărfurile scoase de pe raft de depozitare și se poate deplasa la următoarea locație de picking.

“Această caracteristică asigură o eficiență sporită atunci când operatorii preiau marfa în mod regulat de la primul și al doilea nivel“, afirmă Eloïse Lévêque, Product Manager la Linde Material Handling.

Întrucât companiile au sisteme diferite de picking în aceiași locație, sunt disponibile două modele de sortatoare de comenzi:

  • La sortatorul Linde V08-01, platforma operatorului și furcile sunt conectate între ele, asigurând un acces facil la mărfuri, direct de pe platformă. Acest lucru permite ca produsele voluminoase sau grele să fie împinse pe palet sau container, fără a le ridica de pe raft. Pentru spațiile înguste, există o versiune cu furci scurte și capacitate de încărcare de 700 kg (cu centrul de greutate la 500 mm). Prin comparație, versiunea cu furci lungi și o capacitate de încărcare de 1.000 kg oferă o stabilitate mai mare.
  • Al doilea model, Linde V08-02, are prevăzut un dispozitiv auxiliar de ridicare cu o capacitate de încărcare de 800 kg. Această caracteristică permite operatorului să ridice furcile independent de platformă, pentru a așeza mărfurile extrase din raft la o înălțime convenabilă pe palet.

Design-ul ergonomic asigură productivitate

Toate sortatoarele de comenzi Linde pentru înălțimi mici și medii urmează același principiu de funcționare. Această caracteristică permite operarea mai ușoară pentru angajați atunci când comută între diferitele tipuri de echipamente. Conceptul de funcționare include noul volan Linde reglabil pe înălțime și butoanele pentru controlul direcției de mers. Butoanele pentru ridicarea și coborârea platformei operatorului, dar și acționarea dispozitivului auxiliar de ridicare (disponibil pe V08-02) sunt poziționate în zona centrală a volanului. Acest lucru oferă operatorului avantajul de a opera stivuitorul cu o singură mana. Platforma de control poate fi coborâtă în timpul conducerii, folosind un comutator de picior. Această facilitate aduce economie de timp.

Un afișaj color multifuncțional oferă o imagine de ansamblu asupra tuturor datelor de operare importante, folosind cifre și simboluri mari. În plus, sistemul de management al flotei Linde:connect cu soluția cloud opțională, accesul facil la componentele pentru service și baterie, asigură o productivitate ridicată. Design-ul optimizat al echipamentului pentru depozit oferă operatorului o vizibilitate mai bună.

Opțional, sunt disponibile și alte echipări pentru siguranță sporită, cum ar fi barierele laterale monitorizate electric, un cadru de protecție integrat în față șasiului și sistemul de asistență Linde Curve Control pentru reglarea automată a vitezei în curbe.