Home Logistics Ambalare Henkel își intensifică eforturile în domeniul ambalajelor sustenabile

Henkel își intensifică eforturile în domeniul ambalajelor sustenabile

Henkel își intensifică eforturile în domeniul ambalajelor sustenabile

Până în 2025, 100% din ambalajele produselor Henkel vor fi fabricate din materiale reciclabile, reutilizabile și compostabile, se arată într-un comunicat al companiei. Henkel face un nou pas important în promovarea economiei circulare și utilizarea ambalajelor din materiale sustenabile. Tot până în 2025, producătorul german își propune ca în Europa să utilizeze în proporție de 35% plastic reciclat pentru produsele sale de larg consum.

Noua strategie Henkel în domeniul ambalajelor sustenabile reflectă cele trei faze ale lanțului valoric circular, fiecare stadiu fiind tradus în acțiuni specifice:

  • Materiale din surse sustenabile – Henkel va crește proporția de materiale sustenabile incluse în ambalajele produselor sale, ceea ce înseamnă atât materiale reciclate și, în special, plastic reciclat, cât și materiale regenerabile precum hârtia și cartonul.
  • Design inteligent al ambalajelor – materialele reciclate sau din surse regenerabile au proprități diferite în ceea ce privește stabilitatea sau aspectul, astfel că un design inteligent al ambalajelor este o cerință obligatorie. Astfel, Henkel își va concentra eforturile asupra designului și va căuta soluții inovatoare pe întreg lanțul valoric , cum ar fi în zona transportului ambalajelor și al logisticii conexe. În același timp, producătorul continua să reducă cantitatea de materiale din ambalaje pentru a se asigură că folosește doar atât cât este nevoie.
  • Închiderea buclei – Henkel se obligă ca ambalajele produselor sale să poată fi reciclate după ce produsul a fost consumat, intrând într-o serie de parteneriate pentru a promova sistemele de reciclare cele mai potrivite. Compania va explora soluții precum ambalajele refill, care le vor permite clienților să le refolosească. Henkel caută de asemenea ambalaje din materiale biodegradabile care să întrunească cerințele internaționale în domeniu.