Home Logistics 3 PL Smart ID Dynamics și-a triplat profitul în 2015

Smart ID Dynamics și-a triplat profitul în 2015

Smart ID Dynamics și-a triplat profitul în 2015

Smart ID Dynamics S.A., important furnizor de servicii şi soluţii de mobilitate enterprise (terminale  mobile, PDA şi tablete rugged) şi automatizări industriale, soluţii bazate pe tehnologia codurilor de bare şi RFID, a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 200% în 2015, atingând valoarea de 49,3 milioane lei (23,7 milioane lei în 2014). În același timp compania a obținut performanțe impresionante în ceea ce privește profitabilitatea, profitul net crescând cu aproximativ 300% și atingând valoarea de 4 milioane lei.

„Indicatorii financiari înregistraţi de Smart ID pe parcursul anului 2015 au fost susţinuţi atât de extinderea ofertei companiei în zona soluţiilor privind automatizarea liniilor de producţie, bazate pe Industrial IoT sau a soluţiilor customizate oferite verticalelor Logistică, Retail şi Distribuţie, creşterea numărului de clienţi, cât şi din extinderea portofoliului de produse, prin încheierea unor parteneriate strategice, dintre care amintim acum doar Panasonic Toughbook, Soti şi Microsoft” declară Daniel Boangiu, Managing Partner Smart ID Dynamics.

Peste 90% din cifra de afaceri a companiei a fost realizată cu companii private româneşti şi  multinaţionale, care au investit în retehnologizare, extinderi ale liniilor de producţie şi proiecte importante pe zona de mobilitate şi automatizări industriale. Portofoliul de clienți al Smart ID Dynamics a crescut cu 30%, fiind extinsă și colaborarea cu clienții existenți pe soluțiile deja implementate și pe furnizarea de servicii profesionale cu valoare adăugată.

Soluţiile oferite au fost concentrate pe verticalele Utilităţi, Producţie, Transport şi Logistică, Curierat şi Retail.  Pentru verticalele Curierat şi Logistică au fost realizate soluţii de transport al coletelor, ce constau în preluarea şi manipularea coletelor în zona de procesare, soluții de track & trace pentru managementul activităţii de curierat, implementări de soluţii POD (proof of delivery) şi soluţii de warehouse management pentru automatizarea proceselor logistice.

Pentru verticala Retail au fost oferite soluţii privind automtizarea proceselor în magazine, soluţii de inventariere, verificarea şi tipărirea etichetelor la raft cu ajutorul echipamentelor mobile, soluţii pentru managementul echipamentelor mobile de la distanţă – terminale mobile, telefoane şi imprimante mobile, precum şi soluţii privind trasabilitatea produselor, pentru înregistrarea în format electronic a fluxului, începând de la materia primă și continuând cu semifabricatele până la produsul final, având la bază tehnologia codurilor de bare.

A fost de asemenea extinsă expertiza companiei către verticala Producţie, cu precădere Producţie Food şi Producţie Automotive, unde au fost oferite soluţii Shop Floor pentru integrarea proceselor operaţionale (monitorizarea producției, managementul incidentelor și a procesului de mentenanță a echipamentelor și utilajelor de producție) şi soluţii pentru adăugarea posturilor de detecţie a corpurilor străine folosind echipamente de inspecție vizuală (vision).

Anul 2015 a adus companiei Smart ID şi recunaşterea de „Best Solution Partner” din partea ZEBRA Technolgies, liderul mondial pe zona de echipamente şi soluţii de mobilitate enterprise, acest premiu fiind acordat în baza loialităţii şi a eforturilor continue de a oferi soluţii care rezolvă problemele clienţilor, pe baza unor performanţe de creştere clar definite şi pentru cifrele de afaceri generate cu ZEBRA Technologies în România şi Moldova.