Home Automotive Pirelli anunță noi investiții în România

Pirelli anunță noi investiții în România

Pirelli anunță noi investiții în România

Producătorul italian de anvelope Pirelli & C. SpA intenționează să își extindă capacitatea de producție la fabrica din Slatina cu 50% până în 2021 în urma unei investiții estimate la 200 milioane euro.

Astfel, fabrica din sudul României ar urma să producă 15 milioane de anvelope anual, de la 10 milioane în prezent, suprafața fiind extinsă de la 210.000 mp la 260.00 mp. În urma investiției se vor crea și 500 de noi locuri de muncă.

Anunțul a fost făcut de către CEO-ul Pirelli Marco Tronchetti Provera cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o pe 30 septembrie la hub-ul din Slatina cu premierul român Dacian Cioloș, cu ocazia aniversării a 10 ani de operațiuni în România.

Odată încheiată etapa extinderii, investiția totală a Pirelli în România se va ridica la 740 milioane euro.

Pirelli produce la Slatina anvelope din gama premium pentru autoturisme, dar în planul de expansiune vizează și segmentul de anvelope dedicate sporturilor cu motor, incluzând unitatea pentru producția de anvelope pentru F1 care servește ca unitate secundară pentru fabrica principală Pirelli F1® din Turcia.

Potrivit lui Marco Tronchetti Provera, fabrica din Slatina reprezintă “un hub logistic cheie” datorită amplasării strategice în Europa de Est.