Home Companii Premiu pentru Ploiesti West Park

Premiu pentru Ploiesti West Park

Ploieşti West Park, cel mai mare parc industrial din sud-estul Europei, a primit titlul de Dezvoltarea Logistică a anului 2010. Ceremonia de premiere a avut loc pe în luna decembrie şi a fost organizată de CEE CIJ, o publicație din domeniul Real Estate/imobiliar.   
Premiul reprezintă o onorantă recunoaştere a progresului fără precedent în dezvoltarea  imobiliară înregistrat de către grupul ALINSO în numai un an de  la lansarea investiţiei în România. Este o binemeritată recunoaştere a înaltului profesionalism a unei echipe de specialişti români şi belgieni care au reuşit în timpuri de criză economică să menţină şi să dezvolte investiţia în cel mai mare şi mai modern parc industrial şi de afaceri din estul Europei.
A« Proiecte de investiţii precum Ploieşti West Park  aduc un suflu nou, revigorator, pentru  domeniul industrial şi logistic din România, reprezentând un puternic punct de referinţă pentru această piaţă. Ploieşti West Park este un simbol al progresului economic în România şi această este recunoaşterea adusă de premiul conferit de către CEE CIJ, Ne simţim onoraţi dar şi foarte obligaţi pentru viitor A» a declarat Ivan Lockere , CEO  Alinso Group.
Ploieşti West park, primul proiect al grupului ALINSO în România s-a detaşat de competiţia din piaţă imobiliară locală prin realizările remarcabile înregistrate de la demararea investiei în  septembrie 2009 şi până în prezent şi  s-a  poziţionat că lider pe piaţă datorită clădirilor sale de o înaltă calitate şi tehnologie avansată.
Locaţia strategică, accesul la rute importante, un terminal de cale ferată intermodal a EURO GATE TERMINAL – şi dezvoltarea unui centru de transport în interiorul parcului sunt pricipalele avantaje prin care Ploieşti West Park reprezintă locaţia ideală pentru companiile logistice.
La numai 6 săptămâni de la lansarea investiţiei, la sfârşitul anului 2009, Ploieşti West Park a semnat primul contract de închiriere cu Unilever pentru un spaţiu de 30.000 m2 care a fost inaugurat de către Unilever în Aprilie 2010. Clădirea construită la cel mai înalt standard de  calitate a fost data în folosinţă la 5 luni de la semnarea contactului, reprezentând o construcţie de referinţă în domeniu datorită standardelor de calitate prin: structură de beton prefabricat, nivelul înalt de izolaţie, capacitatea de rezistentă a podelelor şi o înălţime de 11.8 m.
Contractul de închiriere cu Unilever reprezintă  cea mai importantă tranzacţie industrială realizată de un parc logistic în România în 2009. O a două clădire logistică, cu o suprafaţa totală de 20.000 m2  este în acest moment în proces de pregătire pentru un important operator logistic român, care va prelua spaţiul anul viitor.
Ploieşti West Park are o strategie deschisă în privinţă planurilor sale de viitor. Datorită dimensiunilor ample ale parcului şi a disponibilităţii tuturor utilităţilor şi serviciilor de facility management, noi potenţiali clienţi  îşi manifestă mare  interes, un aspect care este notabil în contextul crizei economice care afectează piaţă românească. Parcul se axează pe durabilitate şi soluţii care protejează mediul înconjurător.