Home Automotive Tesla alege Berlin pentru giga-fabrica din Europa

Tesla alege Berlin pentru giga-fabrica din Europa

Tesla alege Berlin pentru giga-fabrica din Europa

Prima fabrică din Europa a Tesla va fi construită în apropiere de Berlin, Germania și nu în Marea Britanie, Brexit-ul fiind principalul factor citat.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat în cadrul unui eveniment în Germania că pe lângă noua fabrică de baterii, în Germania va fi construit și un centru de R&D. Planul inițial al Tesla era de a începe producția în Europa în 2021.

Mișcarea vine pe fondul intensificării competiției în industria vehiculelor electrice, Tesla anunțând și o investiție importantă într-o fabrică în China. “Toată lumea știe că unele dintre cele mai bune mașini din lume sunt fabricate în Germania, iar calitatea ingineriei germane este excepțională” a spus Elon Musk.

Potrivit publicației AutoExpress. CEO-ul  Tesla a declarat că fabrica nu va mai fi construită în Marea Britanie din cauza Brexitului și a riscului pe care acesta l-ar prezenta pentru companie.

Noua unitate de producție va fi amplasată în apropierea aeroportului Berlin. Aceasta va fi cea de-a patra unitate de producție a Tesla, care mai deține fabrici în Reno, Nevada și Bufallo, New York, SUA. Cea de-a treia urmează să fie finalizată și este amplasată în apropiere de Shanghai, China.

Potrivit analiștilor, în următorii ani, cele mai mari unități de producție a vehiculelor electrice vor fi în Germania, Franța, Spania și Italia. Până în 2023, 16 unități de producție a bateriilor lithiu-ion vor demara operațiunile în Europa.