Home Logistics Comerț international Care sunt tarifele pentru tranzitarea Canalului Suez de la 1 martie 2022?

Care sunt tarifele pentru tranzitarea Canalului Suez de la 1 martie 2022?

Care sunt tarifele pentru tranzitarea Canalului Suez de la 1 martie 2022?

Începând de marți, 1 martie 2022, taxele pentru tranzitarea Canalului Suez se vor majora, a anunțat Leth Agencies. Navele care transportă produse chimice sau LPG sunt cele mai afectate de această creștere.

Astfel, majorarea taxelor de tranzitare a Canalului Suez cu 5,7 sau 10%, va duce la o nouă creștere a costurilor în comerțul global, și așa ajunge la cote record.

Majorarea vine la o săptămână după ce primele de asigurare ce acoperă riscul de război au crescut abrupt la finalul săptămânii trecute odată cu declanșarea invaziei Ucrainei de către Rusia.

Creșterea taxei de tranzit cuprinsă între 5-10%

Cea mai mică creștere de 5% se va aplica pentru navele de transport produse vrac, navele de transport țiței și petroliere.

Pentru navele ce transport LNG, mărfuri generale, navele RoRo, transportoarele de vehicule, alte tipuri de nave, taxa de tranzit se va majora cu 7%. Cea mai mare creștere de 10% se va aplica navelor de transportă produse chimice lichide, GPL sau alte tipuri de lichide vrac.

Pentru navele port-container, noile tarife depind de numărul de niveluri de containere transportate la bordul navelor. Pentru o navă cu un singur nivel de containere, taxele vor crește cu 7%, în timp ce pentru o navă cu 6 niveluri de containere taxa de tranzit va fi mai mare cu 37%. În ceea ce privește navele cu 11 niveluri de containere la bord, creșterea taxei pentru tranzitarea canalului Suez va fi de 47%. Pentru orice navă cu mai mult de 11 niveluri de containere, Autoritatea Canalului Suez va percepe o taxă suplimentară de 2%.