Home Intermodal Contractul pentru finanțarea Subsecțiunii 3C3 Biharia-Borș a fost transmis către Comisia Europeană

Contractul pentru finanțarea Subsecțiunii 3C3 Biharia-Borș a fost transmis către Comisia Europeană

Contractul pentru finanțarea Subsecțiunii 3C3 Biharia-Borș a fost transmis către Comisia Europeană

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractul de finanțare în cadrul POIM 2014-2020 pentru Secțiunea 3C, Subsecțiunea 3C3 Biharia-Borș, parte a autostrăzii Transilvania.

Proiectul are o valoare totală de 193.968.160 RON și o finanțare UE de 138.417.706 RON, iar după semnare a fost transmis către Comisia Europeană. În ceea ce privește Subsecțiunea 3C3 Biharia-Borș, stadiul fizic al lucrărilor este de 67%, valoarea plăților efectuate fiind de 44 milioane lei fără TVA. Plata s-a efectuat din componenta de la bugetul de stat cu rambursare POIM, după aprobarea cererii de finanțare.

”De la prima întâlnire pe care am avut-o cu echipa de la Organismul intermediar pentru transport, am cerut ca procedurile să fie derulate cu celeritate și profesionalism. Numai așa putem să deblocăm toate proiectele, să asigurăm finanțarea necesară. Cei de la Comisia Europeană ne ajută, dar nu ne pot băga și banii în traistă. Trebuie ca toate proiectele să respecte planificările pe care le avem în derulare deoarece nu ne mai permitem nicio întârziere. Avem deja un ritm de lucru mult mai bun decât atunci când am venit. Iar dovada o constituie inclusiv finanțarea pentru Subsecțiunea 3C3 Biharia-Borș pe care am semnat-o și pe care o trimitem la Comisia Europeană.” a declarat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor