Home Logistics DHL partener al Volvo Ocean Race 2011-12

DHL partener al Volvo Ocean Race 2011-12

DHL, una dintre cele mai mari companii de logistică din lume a devenit partenerul oficial al evenimentului Volvo Ocean Race ediția 2011-12. Volvo Ocean Race este una dintre cele mai prestigioase evenimente nautice din lume. Cu drepturi exclusive asigurate pentru toate operațiunile de mișcare de bunuri și marfă, serviciile DHL pentru eveniment vor oferi o soluție logistică ce cuprinde transportul aerian, naval și rutier pentru kituri și echipamente de mare valoare.

” Volvo Ocean Race este o aventură globală în adevăratul sens al cuvântului. Suntem nerăbdători să oferim suport unuia dintre cele mai solicitante evenimente sportive din lume folosind know-how-ul nostru în materie de transport și logistică. Vom putea dovedi, încă o dată, capacitatea noastră de a livra în intervale foarte strânse și în medii foarte solicitante din toată lumea”, a declarat Thomas George, CEO, DHL Freight. “Este o potrivire perfect. Navigația cu veliere are ca principale cerințe abilități importante precum munca în echipă, pasiunea, viteza de reacție. Acestea fac parte și din valorile de bază prețiute de DHL”, a adăgurat George.

DHL va pune la punct un plan complet și detaliat pentru viitoarul eveniment. În virtutea acestei înțelegeri, DHL va oferi organizatorilor cursei, echipelor și partenerilor gama sa completă de servicii logistice și de mutare marfă.

Serviciile cheie vor include transportarea mărfii și a echipamentului de navigație de la port la port. Ca partener Volvo Ocean Race, DHL va fi responsabil pentru managemernul logistic complet de la preluarea mărfurilor fiecărei echipe și până la livrarea containerelor la fiecare destinație. DHL va mai oferi monitorizarea cargo-ului în tranzit alături de depozitare și servicii vamale.
“Suntem foarte încântați să anunțăm DHL ca partenerul nostru logistic oficial,” a spus Knut Frostad, CEO Volvo Ocean Race. “Cursa are nevoie de un partener de încredere și suntem nerăbdători să lucrăm cu DHL în încercarea unică logistică și sportivă care este Volvo Ocean Race.”

Cursa Volvo Ocean Race va porni din Alicante în toamna lui 2011 şi va avea sosirea în Galway, Irlanda în timpul verii anului 2012. Printre porturile vizitate de participanții la acest eveniment se numără Cape Town, Abu Dhabi, Lisabona şi Lorient.

Prima cursă de 31.250 mile marine a avut loc acum peste 37 de ani (sub numele de Cursa Mondială Whitbread Round 1973-74), în care echipajele au fost supuse la cele mai feroce încercări pe care le pot întâlni vreodată un om. Cele 70 de ambarcaţiuni ale Volvo Open sunt pe mâna unor sportivi profesionişti.