Home Intermodal Volvo Group și Daimler Truck AG vor intra într-un joint-venture

Volvo Group și Daimler Truck AG vor intra într-un joint-venture

Volvo Group și Daimler Truck AG vor intra într-un joint-venture

Daimler Truck AG și Volvo Group, doi dintre liderii mondiali în domeniul vehiculelor comerciale, au semnat un acord preliminar pentru stabilirea unui nou joint-venture.

Împărtășind viziunea pactului Green Deal pentru transport sustenabil și o Europă neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, cele două companii intenționează să dezvolte, producă și comercializeze sisteme cu pile de combustie pe bază de hidrogen. pentru aplicațiile destinate vehiculelor grele sau pentru utilizare în alte cazuri. Daimler ar urma să își consolideze toate activitățile din domeniul celulelor cu combustie de hidrogen în acest joint-venture. Volvo Group va achiziționa 50% din acest joint-venture pentru suma de 600 milioane euro.

Volvo Group și Daimler Truck Ag vor fi parteneri egali în cadrul noii entități formate, care va opera independent și autonom, și vor rămâne competitori în celelalte arii de business. Unirea forțelor în acest proiect va reduce costurile de dezvoltare pentru cele două companii și va accelera introducerea pe piață a sistemelor cu pile de combustie pe bază de hidrogen în produsele utilizate pentru aplicațiile de transport de distanțe lungi și vehicule comerciale grele. În contextul economic actual, cooperarea a devenit și mai necesară pentru a îndeplini obiectivele pactului Green Deal într-o perioadă de timp acceptabilă.

Obiectivul comun al celor două companii este să ofere tehnologie cu sisteme de celule cu combustie pentru aplicațiile de transport pe distanțe lungi în producția de serie în a doua jumătate a acestei decade. În plus, în cadrul acestui joint-venture sunt luate în calcul și alte aplicații automotive și non-automotive.

Daimler Trucks va reuni toate activitățile sale din grup legate de cercetarea și dezvoltarea de tehnologii cu pile de combustie pe bază de hidrogen într-o nouă unitate de lucru și va include și operațiunile Mercedes-Benz Fuel Cell GmbH, care are o experiență îndelungată în dezvoltarea de sisteme de celule cu combustie și sisteme de stocare hidrogen pentru numeroase aplicații pentru vehicule.

Joint-venture-ul va include operațiunile din Nabern/Germania (în prezent sediul central al Mercedes-Benz Fuel Cell GmbH) și unitățile de producție din Germania și Canada.

Acordul semnat nu are caracter obligatoriu, un acord final fiind așteptat să se încheie în Q3, înainte de finalul anului 2020. Toate potențialele tranzacții fac subiectul examinării și aprobării de către autoritățile responsabile.