Home Companii FM Logistic a lansat un nou centru logistic

FM Logistic a lansat un nou centru logistic

Compania FM Logistic, prezentă pe piaţa românească de sapte ani, ce oferă servicii de depozitare/manipulare, transport intern şi internaţional şi servicii de co-packing, a inaugurat în luna mai cea de-a doua platformă logistică proprie în Petreşti, judeţul Dâmboviţa.

Investiția pentru acest centru logistic s-a cifrat în jurul valorii de 15 milioane euro. În prezent, suprafaţa de depozitare a acestui sit este de 18.000 metri pătraţi, în viitor și va fi extinsă la 120.000 metri patraţi conform planului de dezvoltare al companiei. La Petreşti lucrează 65 de angajaţi. Platforma de la Petrești, permite FM Logistic de a-și consolida prezența în zona Bucureștiului. Hipermarketul Cora este primul client de la Petreşti. Activitatea la acest sit a fost începută încă din ianuarie.Add an Image

“Datorită WHS-ului flexibil și performant și a excelentei colaborări dintre Cora și FM Logistic, mutarea Cora în noul depozit din Petrești s-a făcut fără întreruperea activității”, a spus George Velicu – Logistics Manager Cora

“Depozitul are o structură celulară, flexibilă şi poate fi uşor expandabilă pentru orice client, mai ales că unitatea poate desfășura operațiuni sub temperatură controlată”, a declarat directorul general al FM Logistic România, Cătălin Olteanu.

Majoritatea echipamentelor din clădire permit adăugarea unei noi celule într-un timp foarte scurt. Clădirea este echipată cu sisteme de iluminare conectate la sisteme de senzori, care comandă şi declanşează iluminarea artificială numai în momentul în care activitatea scade sub o anumită normă.

FM Logistic operează în şase sectoare principale, bunuri alimentare/non alimentare, retail, IT, mărfuri generale, industria bunurilor de uz casnic şi ingrijire personală. Printre clienţi serviciilor sale logistice (depozitare/manipulare, transport intern și internațional, co-packing) se numără Cora, P&G, L’Oreal, Yves Rocher, sanofi-aventis şi Nestle.

Clienții serviciilor de transport intern ale companiei sunt Profi Rom Foods, Kraft Foods, Coca-Cola, SCA Packaging, Pepsico, Dufa Deutek, Albalact, Bunge, Nestle, Rompak, Carrefour, Cora, etc. Serviciile de transport internaţional sunt oferite Danone, Unilever, Kraft Foods și P&G. FM Logistic are contractate sute de camioane multe dintre ele cu semiremorca proprie. Potrivit companiei, anul trecut numărul de paleţi transportați a scăzut de la 33 la 10 față de 2009.

Anul trecut, serviciile de transport au generat o cifră de afaceri de 8 milioane de euro, în creştere de la 6,7 milioane euro în 2009.

FM Logistic estimează anul acesta menţinerea cifrei de afaceri din 2010 de 20 milioane euro şi se aşteaptă ca în doi-trei ani să ajungă la 28 de milioane de euro. Din cifra de afaceri, depozitarea şi activitatea de manipulare reprezintă 57%, activitatea de transport intern 40%, iar cea de co-packing 3%.

“Anul acesta ne aşteptăm la aceeaşi cifră de afaceri înregistrată în 2010, însă am dori să creştem măcar cu 10%. În următorii doi-trei ani vrem să ajungem la 28 milioane euro cu noi clienţi din pharma şi automotive”, a afirmat Olteanu.

În 2010, compania avea 700 de angajaţi, 77.000 mp de depozitare, trei platforme logistice (Chiajna – 13.000 mp, Petreşti – 18.000 mp şi Timiş – 46.000 mp) şi două huburi de distribuţie (Cluj şi Bacău).

Servicii farmaceutice Aexxdis

FM Logistic a achiziţionat în iulie 2010 pachetul majoritar de acţiuni al companiei Aexxdis, leader european în logistica produselor farmaceutice. Valoarea investiţiei Aexxdis FM Health Supply necesară adaptării depozitului FM Logistic conform reglementărilor şi standardelor farmaceutice a fost de peste 700.000 de euro. Managerii acestei companii văd un potențial foarte mare de creștere pe piața produselor farma.

Sanofi-aventis şi FM Logistic au încheiat în România anul trecut un parteneriat ce include servicii de management al platformei de depozitare în conformitate cu cerinţele şi normele europene GSP (Good Storage Practices) şi GDP (Good Distribution Practices) corespunzătoare produselor farmaceutice, incluzând servicii logistice de recepţionare, depozitare, manipulare şi pregătire pentru expediţie, precum şi gestionarea informatică a fluxurilor de produse.

Prima platformă logistică a companiei în România a fost deschisă în 2008, în Dudeştii Noi – Timiş. Platforma de 14.000 metri pătraţi poate fi extinsă la 86.000 metri pătraţi. Cel mai mare client este Nestle, pentru care realizează activităţi logistice de depozitare/ manipulare, co-packing şi distribuţie.

FM Logistic, un mare jucător internațional

Potrivit lui Carlos Velez, directorul FM Logistic Europa Centrală şi de Est, cifra de afaceri înregistrată de grup în 2009-2010 a depăşit 200 de milioane de euro. În cele 17 platforme logistice au lucrat 4.300 de angajaţi. Suprafaţa de depozitare a fost de circa 600.000 metri pătraţi.

FM Logistic este prezentă în diferite ţări din vestul Europei (Spania, Franţa, Belgia, Italia), centrul Europei (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, România), estul Europei (Ucraina, Rusia) şi în Asia (China). La nivel internaţional grupul are 12.000 de angajaţi şi peste două milioane mp de spaţii de depozitare.